Siva Kandiah

Siva Kandiah is een gedreven en gepassioneerde ondernemer. Momenteel richt hij zich voornamelijk op het adviseren van start-ups, waarbij hij onder andere helpt met het opzetten van nieuwe businessmodellen. Hij gebruikt zijn eigen ondernemerservaring om andere (startende) ondernemers te begeleiden en groei te realiseren. Siva Kandiah is tevens eigenaar van een sportschool in Almere.

Ondernemersfamilie

Siva Kandiah komt uit een ondernemersfamilie. Hij is geboren op Sri Lanka waar zijn vader textielhandelaar was. Het ondernemerschap heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen en vanaf jonge leeftijd had hij al de ambitie om later zelf te gaan ondernemen. Nadat Siva Kandiah zijn diploma Bedrijfskunde op de Erasmus Universiteit in ontvangst had genomen, heeft hij een aantal jaren ervaring opgedaan bij financiële instellingen. Vervolgens heeft hij zich ingeschreven in de Kamer van Koophandel om als zelfstanding ondernemer zijn carrière te vervolgen.
Als zelfstandig consultant verhuurde hij zichzelf aan verschillende financiële instellingen. “Het ondernemerschap zit echt in mij, ik zie overal mogelijkheden en oplossingen. Dat gebeurde ook zo’n acht jaar geleden, toen ik graag dichterbij huis wilde sporten, maar er geen sportschool bleek te zijn. Samen met een compagnon heb ik toen een sportschool opgezet. Inmiddels is FlexFit Fitness in Almere Poort een goedlopende sportschool.” In de tussentijd heeft Siva Kandiah al verschillende bedrijven opgericht. “Niet alles was succesvol, maar daar heb ik ook van geleerd. Nu focus ik me voornamelijk op de consultancy en begeleid ik ondernemers. Ik ben vaak in de opstartfase van een bedrijf betrokken, als het bedrijf eenmaal staat, dan geef ik het stokje over aan een ander.” De kracht van Siva Kandiah ligt bij zijn doorzettingsvermogen, dat brengt hem altijd een stapje verder.

Maatschappelijke bijdrage

Siva Kandiah heeft samen met zijn compagnon een sociaal maatschappelijk project opgezet waarbij zij het mogelijk maken hulpbehoevende mensen te laten sporten in hun sportschool. “Dit is een doelgroep die snel vergeten wordt. Door deze doelgroep de kans te bieden om een uurtje onder begeleiding van een instructeur te laten sporten, willen we graag iets bijdragen aan de maatschappij. Dit jaar zijn we in overleg met vervoersbedrijven om ervoor dat deze mensen worden opgehaald en naar de sportschool worden gebracht.”

Toekomstvisie

Siva Kandiah ziet een toekomst in het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. “Ik denk dat er veel gaat veranderen op het gebied van e-commerce en IT en dat bijvoorbeeld een platform of mobiele applicatie daarbij uitkomst kan bieden. In het verleden heb ik al diverse IT-platforms ontwikkeld, alleen was de timing minder gunstig. Als je ziet hoeveel apps er de laatste jaren ontwikkeld zijn en hoeveel gebruikers die hebben, zie ik daar nog steeds kansen. Ik denk dat de timing nu ook beter is.” Wat Siva Kandiah precies in gedachte heeft en welke plannen hij graag wil realiseren, houdt hij nog even voor zichzelf.

Terug naar top