Ralph Meijs

Ralph Meijs is ondernemer. Hij is eigenaar van Ralph Meijs Consultancy, een bedrijfsadviesbureau en hij is mede-eigenaar van Money for Value, een consultancybedrijf. Tevens organiseert hij samen met Ralph Bastiaens Magisch Maastricht op het Vrijthof vanuit de stichting Winterevents Maastricht.

Consultancybedrijven

Nadat Ralph Meijs is afgestudeerd doet hij ervaring op bij twee verschillende banken. Eerst bij de SNS Bank als Hoofd Financiële Planning en na zes jaar wordt hij Rayondirecteur van de SNS Bank. Vervolgens stapt hij over naar de ING Bank, waar hij de rol van Directeur Private Banking Nederbergen vervult. Van 2013 tot 2016 maakt Ralph Meijs deel uit van de directie van Aevitae. “Na drie jaar in de directie te hebben gezeten, verkocht ik mijn aandelen en stapte ik uit de directie. Toen had ik tijd over en ben ik gaan kijken naar nieuwe uitdagingen.” Ralph Meijs richtte Ralph Meijs Consultancy op, zijn eigen bedrijfsadviesbureau. “Mijn voorkeur gaat uit naar het advies geven in bedrijfsovernames, zowel van de verkopende als kopende partijen. Maar ook het opstellen van businessplannen en acquisitieplannen vind ik leuk.” Naast het bedrijfsadviesbureau heeft Ralph Meijs nog een bedrijf: Money for Value. Samen met een zakenpartner runnen ze dit consultancybedrijf waarmee Ralph Meijs op projectbasis opdrachten vervult. “Op dit moment ben ik bezig met het openen van een groot hotel in Eindhoven in een oude kerk. Er komt een wellnessruimte, een sterrenrestaurant en een brasserie.”

Stichting Winterevents Maastricht

In 2016 wonnen Ralph Meijs en zijn zakenpartner Ralph Bastiaens de aanbesteding om het evenement Magisch Maastricht te organiseren. Hiervoor richtten ze samen Stichting Winterevents Maastricht op. “Met Magisch Maastricht willen we niet alleen een kerstevenement neerzetten, maar meer een winterevenement waarbij we ons richten op een jonge én oude doelgroep. We zijn een stichting omdat we elk jaar minimaal 15.000 euro schenken aan het goede doel.” Het evenement trekt jaarlijks 650.000 bezoekers, waarvan een groot deel ook van buiten de grenzen komt: uit België en Duitsland. De gehele organisatie wordt uitgevoerd door Ralph Meijs en Ralph Bastiaens. “We doen eigenlijk alles samen, maar we hebben wel ieder onze eigen kwaliteiten. Ralph Bastiaens is bijvoorbeeld goed in het logistieke gedeelte en ik ben beter in het financiële gedeelte. Zo vullen we elkaar goed aan.” Stichting Winterevents Maastricht heeft nu drie jaar organisatie achter de rug en is nu bezig met de organisatie voor het vierde jaar. De aanbesteding omvat vier jaar en bij goede resultaten wordt de aanbesteding verlengd tot maximaal zes jaar. “We weten natuurlijk niet hoe we er over drie jaar instaan, maar zoals het nu lijkt, zouden we de organisatie graag willen voortzetten. Wij kennen de ins en outs en weten wat de valkuilen in deze wereld zijn. Bovendien krijgen we alleen maar positieve reacties en zijn de recensies veelbelovend.”

Terug naar top