Frank van Etten

De opmerkelijke opkomst van Frank van Etten, begonnen als een jonge artiest op feesten en talentenjachten, leidde tot zijn doorbraak met ‘Leef als een zigeuner’. Met drie top 10-hits en meer dan 27 miljoen streams toont hij zijn veelzijdigheid als zanger, componist en ondernemer, met hoogtepunten zoals eigen producties en een aankomend groots concert in AFAS Live.

Grote doorbraak

Als 9-jarige jongen zong Frank al op feesten en partijen door het hele land. Hij deed mee aan talentenjachten en trad op op evenementen en markten. Zijn grote doorbraak kwam met het nummer Leef als een zigeuner. Frank van Etten zingt, zoals hij het zelf noemt, volkse pop. Ook speelt hij piano, gitaar en drums en is hij momenteel bezig om met een buitenlandse platenmaatschappij Engelstalige nummers over de grens uit te brengen.

Top 10-hits

Frank van Etten had in zijn carrière al drie top 10-hits: in 2019 met Op het kamp en later dat jaar met Je maakt me en je breekt me, en in 2021 scoorde hij met Huisje op wielen. Ook nam de populaire zanger nummers op met onder meer Sugar Lee Hooper, Brace en Jacques Herb. In 2021 bracht Frank van Etten met rapper Yes-R een remix uit van Huisje op wielen. Frank van Etten is dan ook een harde werker die alles op alles zet om zijn loopbaan tot een succes te maken en steeds verder uit te bouwen. Dat blijft met vijf, zes optredens per week niet onopgemerkt. Gemiddeld heeft hij zo’n 300 boekingen per jaar. Eind 2023 zal de teller zelfs op om en nabij de 350 optredens staan.

Goud en Platina

Al op de jonge leeftijd van negentien jaar, scoorde Frank van Etten een gouden plaat en vervolgens platina plaat voor zijn nummer Leef als een zigeuner. Hij was duidelijk geen eendagsvlieg en er volgde nog twaalf keer goud en 2 keer platina. Doordat het aantal streams van zijn nummers ongekend hoog is – Huisje op wielen alleen al heeft tot nu toe niet minder dan 27 miljoen streams – is het slechts een kwestie van tijd voordat Frank van Etten de volgende platina platen in zijn kast kan bijzetten.

Schrijven en composeren

Sinds een jaar of tien schrijft en componeert Frank van Etten ook nummers. Zangers weten hem dan ook al jaren te vinden met de vraag nummers voor hen te schrijven. Zo schreef hij Water bij de wijn voor Gerard Joling en met Henny Thijssen Dat ik je zo zou missen voor Tino Martin. Recent schreef Frank van Etten samen met Wesley Bronkhorst voor de Brabantse zanger van het levenslied Henk Bernard Geef er maar een slinger aan. Het nummer scoorde hoge ogen in de Sterren NL Top 25.

Muzikale samenwerkingen

Partnerschappen spelen een cruciale rol in het opbouwen van Frank van Etten’s muzikale imperium. Recentelijk zette hij zijn handtekening onder een platencontract met Wolk9, het Nederlandstalige platenlabel van Cloud9 Recordings. Zijn boekingen worden beheerd door het vooraanstaande bureau Lukassen, dat verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van Frank van Etten zijn optredens. Deze allianties vormen de ruggengraat van zijn bloeiende carrière, waarin zijn muziek een breder publiek bereikt.

Organiseren van feesten

In maart 2024 wordt een andere droom van Frank van Etten werkelijkheid. Onder de naam Feestje op wielen staat hij die maand in AFAS Live met zijn eigen avondvullende concert. De 6000 bezoekers die in Amsterdamse concertzaal kunnen, kunnen die avond naast een optreden van Frank van Etten zelf ook genieten van verschillende gastartiesten. Frank van Etten zal er uiteraard al zijn hits vertolken.

Terug naar top