Karin Laglas

In de wereld van vastgoed is Karin Laglas een invloedrijke professional. Karin heeft een diepgaande expertise in stedelijke gebiedsontwikkeling, vooral in samenwerking met publieke partijen. Haar positieve invloed laat zich blijken in diverse facetten van de vastgoedwereld.

De carrière van Karin Laglas

Na een afgeronde studie als civiel ingenieur aan de TU Delft, heeft Karin een jarenlange ervaring binnen de bouw en vastgoed opgedaan. Deze academische basis vormde het fundament van haar carrière en bracht haar al snel rijke kansen in de vastgoedwereld. ‘Het begon allemaal bij TwynstraGudde, hier heb ik als bouwprojectmanager gewerkt. Daarna bekleedde ik diverse leidinggevende functies, waaronder als directielid bij projectontwikkelaar MAB, vastgoedbelegger Rodamco Europe en OVG-projectontwikkeling’, legt Karin uit. Van 2011 tot 2014 is Karin decaan van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft geweest. Tot juni 2021 was zij directievoorzitter van Ymere, een Amsterdamse woningcorporatie. De huidige rol die Karin vervult is voorzitter als van de Raad van Commissarissen bij Brink.

Veelzijdigheid en leiderschap

De carrière binnen de vastgoedsector begon met een grote passie voor stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Na het afronden van haar studie aan de TU Delft, stapte Karin Laglas de wereld van het vastgoed binnen met een scherp oog voor het creëren van duurzame en leefbare omgevingen. Gedurende haar werkervaring heeft Karin haar veelzijdigheid en leiderschap bewezen door verschillende verantwoordelijke functies in de vastgoedsector te vervullen. Haar loopbaan omvatte betrokkenheid bij zowel commercieel als residentieel vastgoed, waarbij ze haar expertise inzet voor het bevorderen van hoogwaardige projecten. ‘Ik heb diverse projecten uitgevoerd. Deze varieerden van het optimaliseren van bestaande vastgoedportefeuilles tot grootschalige herontwikkelingen.’

Karin Laglas zet zich in voor milieu

De grote toewijding aan duurzaamheid en innovatie binnen de vastgoedsector is wat Karin onderscheidt. Ze heeft actief bijgedragen aan projecten die gericht zijn op het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen en stedelijke ontwikkelingen. ‘Het milieu en duurzaamheid staat bij mij op nummer één. Ik zet mij graag in voor milieuvriendelijke initiatieven.’ Deze initiatieven zijn een inspiratie voor anderen in de branche om onder andere verantwoordelijke en toekomstgerichte beslissingen te nemen. Bovendien stond Karin Laglas in 2016 op de lijst van genomineerden voor de ABN Amro Duurzame 50. Deze jaarlijkse lijst van de 50 meest duurzame ondernemers wordt samengesteld op basis van een juryrapport en publieksstemmen. De positieve en collaboratieve houding van Karin Laglas leidt tot succesvolle partnerships met architecten, stedenbouwkundigen en stakeholders.

Kennis delen

Karin Laglas staat voor innovatie, integriteit en een langetermijnvisie op vastgoedontwikkeling. Haar inzet voor duurzaamheid en het vermogen om complexe uitdagingen aan te pakken, maken Karin tot een invloedrijke kracht binnen de sector. Naast haar bovengemiddelde prestaties speelt Karin Laglas ook een belangrijke rol bij het delen van kennis en het bevorderen van educatie binnen de vastgoedgemeenschap. ‘Ik geef nog regelmatig diverse workshops en lezingen waarin ik graag inzichten en ervaringen deel met jonge vastgoedprofessionals en studenten.’ Op deze manier draagt ze bij aan de groei en ontwikkeling van jonge talenten in de sector.

Terug naar top