Elske Doets
Ze is directeur van Doets reizen, was zakenvrouw van het jaar 2017 en is de oprichter van The Young Lady Business Academy én BuddyBold. Elske Doets is een vrouw met tomeloze energie en een onuitputtelijke bron van ambities en ideeën. In de afgelopen vijf jaar bracht ze maar liefst drie boeken uit. Hierin schijnt ze nieuw licht op de verschillende problematieken van onze hedendaagse samenleving, bijgestaan met een frisse kijk op de mogelijke oplossingen.
Van business naar maatschappelijke betrokkenheid
Na haar afgeronde rechtenstudie, en zonder enige ervaring op het gebied van ondernemen, neemt Elske Doets rond de millenniumwisseling het bedrijf van haar vader over. Met Doets Reizen komt ze door 9/11 al meteen voor haar eerste grote beproeving te staan. Inmiddels heeft ze als CEO in de reisbranche al veel meer voor de kiezen gehad, met als laatste natuurlijk de COVID-19 crisis.
Aandacht voor de nieuwe generatie
In 2017 ontvangt ze de titel ‘Zakenvrouw van het Jaar’. Voor Elske Doets het startsein om haar maatschappelijk betrokkenheid te gaan vergroten. Ze richt non-profit organisatie The Young Lady Business Academy op. Vanuit deze stichting helpt ze ambitieuze vrouwen van 15 tot 25 jaar bij het maken van de juiste keuzes voor hun onderneming, waar de maatschappij ook baat bij heeft. Andersom is deze nieuwe generatie vrouwen weer een inspiratiebron geweest om haar derde boek ‘Bloei, een nieuw scenario voor groei’ te schrijven. Ze vertelt daarin over haar visie op een nieuwe economie, waarin levensgeluk belangrijker is dan groei.
Hart voor senioren
De overtuiging van Elske Doets dat de jonge generatie vrouwen een cruciale rol kan spelen in een betere toekomst voor iedereen, ontneemt niks van haar sympathie voor de oudere generatie. In haar tweede boek ‘De leeftijdloze samenleving’ benadrukt ze het belang van senioren in onze maatschappij en hoe het vaker samenbrengen van ouderen en jongeren hierbij van belang is. Niet voor niks richtte ze een paar jaar terug BuddyBold op: een organisatie die precies dat doet. Jongeren die een bijbaantje zoeken gaan op bezoek bij senioren en krijgen daarvoor betaald. Voor de jongeren een leerzame ervaring, waarbij ze bijdragen aan de bestrijding van de groeiende eenzaamheid in Nederland. Voor de senioren een manier om hun ervaringswereld te verbreden en kennis door te geven aan de nieuwe generatie. Een bijkomend ripple-effect is dat er meer wederzijds begrip tussen de verschillende generaties ontstaat.
Doets de duizendpoot
En dan host Elske Doets ook nog haar eigen podcastserie ‘Klimmen zonder quotum’. Samen met co-host en journalist Hans van Willigenburg voelt ze jonge ondernemers aan de tand, om te inspireren en meer kennis door te geven. Op verschillende manieren roept Elske Doets op om dieper te kijken en verder te gaan dan het geijkte. Haar verschillende ondernemingen maken haar tot een gewilde spreker bij diverse programma’s en een persoon om ook in de toekomst in de gaten te blijven houden.