Mariska Jagt

Mariska Jagt is interieurontwerpster, creative director en ondernemer. Vanuit het noordelijke Groningen tot het bruisende Den Haag heeft Mariska Jagt een loopbaan waarbij haar droom als interieurontwerpster niet werd getemperd door tegenslagen. Na haar studies in Breda en Leiden en een succesvolle periode met Studio Mariska Jagt, heeft ze recentelijk haar droomatelier Yume Atelier opgezet. Hier staat kleinschaligheid en vakmanschap centraal, met focus op het creëren van onderscheidende, op maat gemaakte interieurontwerpen.

Divers pad

Mariska Jagt koesterde van jongs af aan de droom om interieurontwerpster te worden waarbij ze haar creativiteit vrij liet stromen. Hoewel ze aanvankelijk de weg van hospitality insloeg en toerisme studeerde in Breda, besloot ze ook Psychologie aan Universiteit Leiden te studeren. Ondanks haar lange periode in de hotelwereld vervaagde haar verlangen om als creatieve ondernemer aan de slag te gaan nooit.

Uiteindelijk nam Mariska het besluit om de hospitality wereld achter zich te laten en haar eigen designstudio op te richten. Haar diverse ervaringen smelten samen in haar werk als interieurontwerpster, waarbij ze de nadruk legt op het behouden van het servicegevoel en het creëren van een betekenisvolle beleving voor mensen. Mariska Jagt benadrukt: ‘Ik leef voor ontwerpen, maar ook voor de verbinding met mensen. Deze interesse en verbinding vinden hun oorsprong in Mariska’s vroege jeugd: ‘er ontwaakte een diepe liefde voor creativiteit en ik ontwikkelde een passie voor het begrijpen van ruimtes en mensen’.

Yume Atelier

Studio Mariska Jagt was jarenlang een groot succes. Toch heeft ze recentelijk besloten om haar ware droom atelier op te zetten: Yume Atelier, gevestigd in Den Haag. Mariska Jagt kreeg weer de behoefte om zelf te ontwerpen en persoonlijker in verbinding te staan met de klant. ‘Dit geeft mij meer ruimte in mijn creativiteit en daar word ik het meest blij van’, zegt Mariska Jagt. Het atelier biedt een breed scala aan diensten, waaronder interieurontwerp, product design en architectuur. Mariska vertelt: ‘Hier verwezenlijken we hoogwaardige, op maat gemaakte ontwerpen. Of het nu gaat om interieurs, producten of exterieurs. Met toewijding en vakmanschap creëren we voor diverse projecten, waaronder jachten, woonruimtes en hospitality omgevingen.  

De naam ‘Yume’ (Japans voor droom) en ‘Atelier’ (kleinschaligheid en vakmanschap) weerspiegelt de filosofie van de studio. ‘Yume Atelier onderscheidt zich door de klant centraal te stellen, waarbij de mening van de klant van groot belang is. De missie is niet alleen om esthetisch aantrekkelijke ontwerpen te leveren, maar ook om een thuis te creëren dat de persoonlijkheid van de klant weerspiegelt. De klant wordt echt gehoord en is uiteindelijk bepalend’, aldus Mariska Jagt.

Samenwerking en projecten

Mariska Jagt heeft Yume Atelier verrijkt met waardevolle samenwerkingen, waaronder partners zoals Maretti Lighting, Moooi, Borek Outdoors en Franky Amsterdam. Bovendien staat ze momenteel aan het roer van een high end hotelproject in Domburg, waarbij ze zich na het ontwerp, nu richt op de esthetische begeleiding gedurende het gehele realisatieproces.

OPJAGT

Met de podcast ‘OPJAGT’ zal Mariska niet alleen meer van zichzelf laten zien, maar ook andere interieurontwerpers, BN’ers en kunstenaars een podium geven. ‘Ik wil graag de persoon naar voren brengen die achter het mooie plaatje zit’. Tevens geniet Mariska Jagt ervan om met jonge designers te praten en hen advies te geven, waarbij ze ook merkt dat ze zelf veel kan leren van hun perspectieven. Een opvallend verschil dat vaak naar voren komt in deze gesprekken is het contrast tussen de filosofie van ‘leven om te werken’ en ‘werken om te leven’. Mariska pleit voor slim ondernemen en effectief omgaan met het pad voor succes. Haar podcast is te vinden op Spotify en YouTube.

Werken met duurzame materialen

In haar vrije tijd blijft Mariska Jagt zich graag bezighouden met sporten. Bijvoorbeeld kitesurfen en surfen, waarbij de liefde voor deze activiteiten een diepe connectie met de natuur weerspiegelt. Deze sportieve bezigheden, waaronder ook skiën en hardlopen, inspireren haar persoonlijk. Tevens dienen ze als een bron van creativiteit voor haar werk in het ontwerpatelier. Mariska Jagt’s betrokkenheid bij duurzaam ondernemen met Yume Atelier omvat het helpen met diverse klussen in en rondom het huis. Van mensen in Nederland die in moeilijkheden verkeren: ‘als team willen wij ons inzetten om mensen in Nederland te helpen die het lastig hebben. Wij willen ons daar meer mee verbinden. Ook zullen we meer met duurzame materialen werken zoals het hergebruiken van oud meubilair. Daar kunnen we mensen ook juist weer mee helpen’, aldus Mariska. Deze betrokkenheid weerspiegelt haar verlangen naar verbinding en een positieve invloed op de wereld.

Terug naar top