Stephanie Tency

Stephanie Tency is een succesvolle televisieproducent. Met haar bedrijf Tency Productions heeft ze meerdere programma’s geproduceerd, zoals Hart van Goud, Het Spaanse Leven en De Gouden Formule.

Tency Productions

Stephanie Tency maakte kennis met de televisiewereld in het programma Rad van Fortuin. Daar was ze de assistent van André Hazes Junior. Ook presenteerde ze verschillende daytime- en weekendprogramma’s. “Toen ik die programma’s presenteerde, dacht ik: dat kan leuker. Waarom niet net zo’n leuk programma maken als dat wordt uitgezonden in primetime? Ik had allemaal leuke ideeën in mijn hoofd waarop ik besloot het zelf te proberen.” Het eerste programma dat Stephanie Tency met Tency Productions produceert is The Dutch Way voor RTL. Dit doet ze samen met een compagnon. Voor dit lifestyleprogramma bezoekt ze verschillende mooie plekken in zowel binnen- als buitenland. Daarna maakt ze samen met een andere compagnon De Gouden Formule, een televisieprogramma over luxury, verre reizen, health, beauty, lifestyle en de nieuwste gadgets.

Zelfstandig producent

Daaropvolgend besluit Stephanie Tency volledig zelf te produceren. Het eerste programma dat ze vanuit Tency Productions bedenkt en produceert is Het Spaanse Leven, waar ze diversiteit van Ibiza laat zien. Daaropvolgend wordt Roadtrip: Curaçao gelanceerd, waar ze samen met Ferry Doedens het eiland rondtoert en de leukste hotspots langs gaat. In het programma Hart van Goud zet ze gezinnen die in een lastige situatie zitten in het zonnetje door ze te verrassen met een nieuwe badkamer.

Creativiteit

Omdat Stephanie Tency al haar programma’s zelf presenteert, verwachten mensen vaak niet dat ze deze programma’s ook zelf produceert. Stephanie Tency: “Weinig mensen weten dat ik ook achter de camera aan het werk ben. Ik verzin de formats, de programmanaam, de verhaallijn, bedenk met wie ik ga samenwerken en hoe en met wie ik het ga financieren.” Omdat reizen één van Stephanie Tency haar passies is, komt dat onderwerp ook vaak aan bod tijdens haar programma’s. “Een reisprogramma is heel leuk om te maken, maar dan moet je wel een goed concept hebben. Ik heb genoeg andere ideeën voor programma’s. Vaak komt er een idee opzetten als ik onder de douche sta of ’s nachts als ik in bed lig. Ik schrijf het dan op en bedenk later of ik het ga uitwerken. Ik ga mee met de flow waarin ik me op dat moment begeef.”

Passie en drive

Stephanie Tency doet alles zelf in het productieproces, al heeft ze wel een team met specialisten om zich heen verzameld zoals een cameraman en een editor. “Als ik een programma produceer, dan is het programma als een soort kindje voor me. Ik streef naar perfectie en merk dat als ik taken uitbesteed, dat mensen het niet uitvoeren met diezelfde passie en drive als ik heb. Ik ben dan best kritisch en perfectionistisch. Mijn doel is om een goed product af te leveren, waar zowel de kijkers als de sponsors tevreden mee zijn.”

Terug naar top