Marcel Blauwendraat

Marcel Blauwendraat is geboren op 7 mei 1970 in Bussum en groeide op in Hoogland met nog drie andere zussen. Nadat hij zijn MAVO-diploma op het Andreas MAVO in Amersfoort had gehaald, besloot hij te gaan studeren aan de Slagersvakschool (SVO) in Utrecht.
Marcel is anno 2005 gelukkig getrouwd met zijn vrouw, waarmee hij in totaal zes kinderen heeft. Zijn vrije tijd brengt Blauwendraat dan ook het liefste door met zijn grote gezin.

Carrière

Hard werken en ondernemen heeft altijd al in het bloed van Marcel gezeten. In 1994 richtte hij dan ook zijn eigen keurslagerij op, namelijk Keurslagerij Marcel Blauwendraat. Hiermee werd hij leerbedrijf van het jaar. Ook werd hij het op één na beste vleesverkooppunt van Nederland. Bovendien waren zijn team en hij diverse malen provincie/regio winnaar.
Uiteindelijk besloot hij zijn droom achterna te gaan, stopte met zijn keurslagerij en werd franchiseondernemer bij McDonald’s in 2005. Inmiddels is hij eigenaar van 16 vestigingen in Amsterdam en heeft hij ruim 1200 werknemers onder zich. Als franchisenemer staat Marcel aan het roer van al zijn vestigingen. Hij zorgt ervoor dat alles in alle fast food restaurants op rolletjes blijft lopen. Marcel’s passie ligt vooral in het omgaan met mensen. Daarom vindt hij het opleiden en begeleiden van zijn personeel het leukste aan zijn functie. Vanuit deze passie wil hij dan ook altijd zijn werknemers graag een kans bieden om verder door te groeien. Voor de toekomst hoopt Marcel Blauwendraat nog meer restaurants te kunnen openen om zo meer mensen een baan en een toekomst te kunnen bieden.
In de McDonald’s-vestigingen van Blauwendraat draait het niet alleen om het bedienen van de beste friet en de lekkerste hamburgers. Zij zetten zich namelijk ook belangeloos in voor het Ronald McDonald Kinderfonds, wat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie ondersteunt. Zo hebben zij bijvoorbeeld meegeholpen bij het organiseren van verscheidene gala’s en golftoernooien, en hebben zij meegefietst in de Alpe d’HuZes en Homeride. De opbrengsten van deze acties gingen allemaal naar het Kinderfonds.

Onderscheidingen

Bovendien is Marcel Blauwendraat niet alleen uitgeroepen tot franchiseondernemer van het jaar, maar is hij ook de winnaar van de Fred L. Turner Golden Arch Award. Dit is de meest prestigieuze onderscheiding ter wereld die tweejaarlijks aan een paar McDonald’s franchiseondernemers wordt uitgereikt. Deze award wordt uitgereikt aan de franchiseondernemers die de beste service verlenen aan hun klanten. Ze doen ook iets terug voor hun lokale omgeving of de maatschappij. Bovendien doen ze er alles aan om een positieve band tussen zichzelf en hun werknemers te onderhouden. Van alle franchiseondernemers van McDonald’s ontvangt maar 1% in zijn loopbaan deze award.

Terug naar top