Marcel Blauwendraat

Persoonlijk

Marcel Blauwendraat is geboren op 7 mei 1970 in Bussum en groeide op in Hoogland met nog drie andere zussen. Nadat hij zijn MAVO-diploma op het Andreas MAVO in Amersfoort had gehaald, besloot hij te gaan studeren aan de Slagersvakschool (SVO) in Utrecht.
Marcel is anno 2016 al tien jaar gelukkig getrouwd met zijn vrouw, waarmee hij in totaal vijf kinderen heeft. Zijn vrije tijd brengt Marcel Blauwendraat dan ook het liefste door met zijn grote gezin.

Carrière

Hard werken en ondernemen heeft altijd al in het bloed van Marcel Blauwendraat gezeten. In 2004 richtte hij dan ook zijn eigen keurslagerij op, namelijk Keurslagerij Marcel Blauwendraat hiermee werd hij leerbedrijf van het jaar en werd hij het op één na beste vleesverkooppunt van Nederland.
Uiteindelijk besloot hij zijn droom achterna te gaan, stopte met zijn keurslagerij en werd franchiseondernemer bij McDonalds in 2005. Inmiddels is hij eigenaar van 11 vestigingen in Amsterdam en heeft hij ruim 800 werknemers onder zich. Als franchiseondernemer staat Marcel aan het roer van al zijn vestigingen en zorgt hij ervoor dat alles in alle restaurants op rolletjes blijft lopen.
Marcel’s passie ligt vooral in het omgaan met mensen, daarom vindt hij het opleiden en begeleiden van zijn personeel het leukste aan zijn functie. Vanuit deze passie wil hij dan ook altijd zijn werknemers graag een kans bieden om verder door te groeien. Het is dan ook niet voor niets dat McDonalds is uitgeroepen tot beste leerbedrijf. Voor de toekomst hoopt Marcel Blauwendraat nog meer restaurants te kunnen openen om zo meer mensen een baan en een toekomst te kunnen bieden.
In de McDonalds-vestigingen van Marcel Blauwendraat draait het niet alleen om het bedienen van de beste friet en de lekkerste hamburgers. Zij zetten zich namelijk ook belangeloos in voor het Ronald McDonald Kinderfonds, wat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie ondersteunt. Zo hebben zij bijvoorbeeld verscheidene gala’s en golftoernooien georganiseerd, en hebben zij meegefietst in de Alpe d’HuZes en Homeride. De opbrengsten van deze acties gingen allemaal naar het Kinderfonds.

Onderscheidingen

Bovendien is Marcel Blauwendraat niet alleen uitgeroepen tot franchiseondernemer van het jaar, maar is hij ook de winnaar van de Fred L. Turner Golden Arch Award. Dit is de meest prestigieuze onderscheiding ter wereld die jaarlijks aan McDonalds franchiseondernemers wordt uitgereikt. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de franchiseondernemers die de beste service verlenen aan hun klanten, wat terugdoen voor hun lokale omgeving of de maatschappij, en er tevens alles aan doen om een positieve band tussen zichzelf en hun werknemers te onderhouden. Van alle franchiseondernemers van McDonalds ontvangt maar 1% in zijn loopbaan deze award.

Terug naar top