Saskia Borgers

Saskia Borgers, succesvolle zakenvrouw en ondernemer vertelt over hoe haar werk een maatschappelijke bijdrage levert.

Een bloeiende carrière

Saskia Borgers werkt als interimmanager in de publieke sector en helpt vastgelopen organisaties weer op het juiste pad terecht te komen. Zo schiet zij bijvoorbeeld te hulp wanneer een fusie niet gelukt is of bepaalde taakstellingen binnen het bedrijf niet correct zijn doorgevoerd. Hiervoor was Saskia werkzaam als bestuursadviseur en ontwikkelde zij zich als manager, gemeentesecretaris en directeur-generaal. “Hoe langer ik in de top van de ambtelijke organisaties functioneerde, hoe meer ik door kreeg dat wanneer organisaties vastlopen, zij juist van buitenaf een zetje nodig hebben om weer de juiste kant op te stromen. Dat zetje wilde ik hen wel geven.” Maar vanzelfsprekend om voor haarzelf te gaan werken was het voor de ambitieuze carrièrevrouw niet. Toen Saskia op haar 27e afstudeerde als milieu socioloog startte zij als ambtenaar in Hoorn. “Zowel mijn vader als mijn opa hebben heel hun leven voor dezelfde organisatie gewerkt. Ik was ervan overtuigd dat wanneer je eenmaal bent begonnen bij een bepaalde werkgever je daar dan ook heel je leven voor blijft werken. Ik had het goed mis! Nu heb ik telkens enorm gevarieerde opdrachten voor hele uiteenlopende organisaties- dat maakt het ondernemen zo leuk.”

Projecten

Naast het feit dat het ondernemen natuurlijk geld in het laatje brengt, ziet Saskia Borgers het ook als haar maatschappelijk plicht om NGO’s te steunen bij het verbeteren en ontwikkelen van de organisatie. “Ik vind het heel belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Het geeft heel veel voldoening om voor de publieke sector te werken, want dan voeg je echt waarde toe.” Maar de onderneemster geeft zelf wel aan dat werken voor de publieke sector ook de benodigde uitdagingen met zich meebrengt. “In de commerciële sector is men gewend om stabiliteit te houden. Het politieke landschap daarentegen verandert aan de lopende band. Dat kan leiden tot verwarring en frustratie. De ene keer kan ik daar beter tegen dan de andere keer.”

Toekomstperspectief

In de toekomst streeft Saskia Borgers ernaar om zich weer voor een langere periode bij één organisatie aan te sluiten. “Als interimmanager ben je maar heel kort betrokken bij een organisatie. Zodra het probleem is opgelost, kan je weer gaan. Ik haal erg veel plezier uit de verbinding en relatie met mensen, dus het lijkt me erg leuk om binnenkort toch ook weer wat langer bij een organisatie te blijven.” Naast haar werk als interimmanager in de publieke sector is Saskia Borgers op dit terrein ook werkzaam als talentscout. In de toekomst hoopt zij dan ook organisaties zodanig te verbeteren en te ontwikkelen dat al het talent wat al intern voorradig is, ook echt wordt aangesproken.

Terug naar top