Leo Weijzig

Leo Weijzig is te omschrijven als een creatieve ondernemer. Hij houdt zich graag bezig met het bedenken van formats, om dit vervolgens uit te rollen tot een concept en vervolgens realisatie. Op dit moment houdt hij zich bezig met “Mobiliteit” en “De Sportbeurs”, en 2 cross mediale concepten.

Mobiliteit en adviseur Nederlandse overheid

Leo Weijzig adviseert als lid van “de commissie Fiets / deeltafel zakelijk reizen” de Nederlandse overheid.

Daarnaast adviseert Leo Weijzig meerdere bedrijven op het gebied van het leasen van fietsen aan zowel bedrijven als particulieren en mobiliteitsprojecten.

Leo Weijzig: “We focussen ons op de bovenkant van de markt omdat we hoge eisen aan een fiets en de kwaliteit van de service en het onderhoud stellen, “De circulaire economie”. We leveren steeds vaker e-bikes en fietsen aan consumenten alsmede op maat gemaakte e-bikes en fietsen voor bedrijven. Ca. 73 procent van de omzet uit lease bestaat inmiddels uit B to B. Bedrijven willen vaak een fietsplan voor hun medewerkers opzetten en dit werken wij vervolgens fiscaal uit en implementeren we met de juiste fietsen, deelauto’s en zelf ontwikkelde mobiliteitsplatformen. Daarbij verzorgt een landelijke dekking van lokale fietsenwinkels het onderhoud en de service. ”Een aantal jaar geleden kwam Leo Weijzig in contact met een ziekenhuis dat aangaf met een parkeerprobleem te zitten en dacht aan het inzetten van deelfietsen voor het personeel en bezoekers. Leo Weijzig heeft naar aanleiding van gesprekken een conceptplan opgezet met adviezen over hoe het parkeerprobleem verbeterd kon worden. Het bleek een succes, want daarop volgden meerdere ziekenhuizen en bedrijven met diezelfde vraag. “We besloten toen een mobiliteitsplatform te ontwikkelen en mobiliteitsplannen te schrijven. Nu worden we geregeld gevraagd mee te denken bij de ontwikkeling van vastgoed op het gebied van mobiliteit. We kijken dan naar innovatieve oplossingen, zoals apps waarin bewoners kunnen aangeven wanneer ze een deelfiets of deelauto willen gebruiken.” Het aantal te gebruiken parkeerplaatsen wordt structureel verlaagd, het is beter voor het milieu, de initiële kosten voor de vastgoed ontwikkelaars is fors lager, de beleving van de bewoners hoger, etc. De ontwikkelaar is tevreden, de bewoners zijn tevreden, de gemeente is tevreden. Een win win voor alle betrokken partijen.

Ondernemerschap

Leo Weijzig heeft meerdere bedrijven succesvol opgericht. Daarnaast zijn er veel formats gepasseerd. Op zijn tweeëndertigste begon hij met zijn eerste bedrijf, een financieel consultantbedrijf. Leo Weijzig had een plan geschreven voor het bedrijf waar hij op dat moment werkte. Hij schreef een plan met een vernieuwde automatisering van systemen, die diende hij in bij de Raad van Bestuur, maar werd afgewezen. “Toen dacht ik: ik doe het zelf wel, want ik geloofde in mijn plan.” Het bedrijf werd een succes: na drie jaar verkocht hij het bedrijf met 144 consultants succesvol aan het bedrijf waar hij daarvoor voor werkte.

Amerika

Na zijn studie heeft Leo Weijzig een jaar in Amerika gewerkt. Hij werd door een kennis gevraagd om te helpen een bedrijf op te zetten in Amerika. “Ik vond het meteen interessant en heb ja gezegd. Een jaar lang heb ik elke dag gewerkt, zonder een dag vrij te hebben gehad. Na drie maanden zei diegene voor wie ik werkte: “Je kunt het, run de zaak maar”. Voor mij was dit de meest succesvolle start van mijn carrière.” Leo Weijzig runde het bedrijf met 150 medewerkers en het heeft hem veel gebracht, het is zelfs de basis geweest voor het opstarten van zijn eerste eigen bedrijf. “Ik heb in dit jaar geleerd dat ik in staat ben een team om me heen te verzamelen dat één doel voor ogen heeft. Voor mij was het een unieke belevenis.”

De 1e Wereldwijde Sportbeurs

Leo Weijzig is bezig met het opzetten van “De eerste sportbeurs van de wereld”. Het begon in zijn hoofd als een format en inmiddels zit hij in de fase dat alles gerealiseerd wordt. De sportbeurs is vergelijkbaar met de AEX: het is mogelijk om aandelen te kopen van sporters uit bijvoorbeeld de Formule 1 of voetbal, baseball, etc. “Samen met PricewaterhouseCoopers hebben we een formule ontwikkeld die ik heb gepatenteerd. Op dit moment heb ik een LOI getekend met een corporate voor een verdere samenwerking. We zitten in het beginstadium en we gaan kijken hoe we dit goed kunnen aanpakken voor enkele landen en welke sport.” “Er worden gesprekken gevoerd met de grootste voetbalclubs in de wereld. De interesse is groot te noemen”. Daarnaast worden de komende maanden de eerste oriënterende gesprekken gevoerd met andere landen overschrijdende sporten. Te denken valt aan de racesport, honkbal, etc.

Internationale prijs Contactless Intelligence

Terug naar top