Annemiek Ploumen

Annemiek Ploumen is iemand die graag leert en zich ontwikkelt. Dus toen ze naast haar huidige functie als general manager bij Freshport een functie als unitmanager kreeg aangeboden, greep ze die kans. “Deze twee functies kan ik prima combineren en zo zorg ik ervoor dat ik niet verveeld raak.”

Freshport

In 2006 start Annemiek Ploumen bij Freshport, een logistiek bedrijf op Schiphol waar ze op dit moment nog steeds werkt. Ze is aangesteld als general manager en is hiermee verantwoordelijk voor alle aspecten van het bedrijf, zoals sales, finance, inkoop, personeelszaken, real estate, plus de financiële resultaten van het bedrijf. Annemiek Ploumen: “Omdat ik er al zo lang werk, heb ik het gevoel dat ik het bedrijf heb kunnen opzetten met een bedrijfscultuur die mij aanspreekt. Bepaald type mensen in je team en een open sfeer, dat vind ik belangrijk. Ik geloof er namelijk in dat je met loyale mensen in je team, die veel verantwoordelijkheid en vrijheid krijgen, op lange termijn een succesvol bedrijf kunt neerzetten. Tenminste, als succesvol zijn niet alleen geld verdienen betekent, maar ook een fijne samenwerking met medewerkers en klanten.”

Customs Support

In de periode dat Annemiek Ploumen bij Freshport werkt, wordt het bedrijf overgenomen door Customs Support, een onderneming dat douanepapieren regelt voor het importeren en exporteren van goederen. In 2017 komt Annemiek Ploumen in het managementteam van Customs Support terecht, maar ze behoudt haar functie als general manager bij Freshport. Binnen het managementteam van Customs Support is ze verantwoordelijk voor drie vestigingen, waaronder de vestiging van Schiphol die ze heeft opgezet. “Net zoals bij Freshport wilde ik ervoor zorgen dat we hier ook een team samenstellen met loyale mensen en een open bedrijfscultuur en volgens mij is dat aardig gelukt.”

Twee functies naast elkaar

Annemiek Ploumen vervult dus twee functies naast elkaar; ze is general manager bij Freshport en unitmanager bij Customs Support. “Deze functies naast elkaar zijn prima te combineren. Het leukste vind ik de afwisseling en de diversiteit. Mijn ambitie is om altijd te leren en te blijven ontwikkelen. Door deze twee functies tegelijktijdig te vervullen, raak ik niet uitgekeken op mijn werk en blijf ik mezelf ontwikkelen.”

Loopbaan

Toen Annemiek Ploumen was afgestudeerd, begon ze haar loopbaan met een salesfunctie op een reclamebureau. Hier werkte ze een paar maanden toen ze de marketing en sales mocht opzetten bij een restaurantketen. Ze nam afscheid van het reclamebureau en startte als marketingmanager bij Applebee’s. Omdat er in korte tijd een wisseling van verschillende directeuren was, kreeg Annemiek Ploumen er meerdere taken bij, waaronder de inkoop en het samenstellen van de menu’s. Ook managede ze de vijf restaurants in Nederland. Voordat Annemiek Ploumen uiteindelijk bij Freshport en Customs Support terecht kwam, werkte ze in Brussel. Hier kwam ze terecht door haar vriend, die er een traineeship volgde. Na tweeënhalf jaar keerde ze terug naar Nederland om vervolgens op Schiphol te beginnen.

Terug naar top