Rutger Revoort

Rutger Revoort is notaris en eigenaar van notariskantoor Rosenberg Polak in Den Haag. “Het notariaat vind ik een interessant vak omdat je hiermee problemen voorkomt in plaats van oplost, zoals dat bij de advocatuur het geval is.”

management, economie en recht

Rutger Revoort begon zijn carrière bij notariskantoor Caminada Notarissen in Rijswijk. Hij was net afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool en had zijn diploma Management, Economie en Recht op zak. Hij kon bij dit kantoor aan de slag als notarieel medewerker. Dit was tegelijkertijd zijn eerste praktijkervaring met het Nederlands recht. “Mijn taak was het opmaken van notariële aktes. Als ik iets niet snapte, kon ik de hulp inschakelen van mijn collega, die universitair geschoold was in het notarieel recht.” Omdat Rutger Revoort zich ook meer wilde verdiepen in het recht, besloot hij naast zijn baan als notarieel medewerker een studie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen op te pakken.

Beëdigd als kandidaat-notaris

Omdat Rutger al praktijkervaring had als notarieel medewerker, doorliep hij de studie Notarieel Recht soepel. Na vijf jaar studeren werd hij beëdigd als kandidaat-notaris en zette hij zijn werkzaamheden voort bij Caminada Notarissen. Hier leert hij ook Maarten de Groot kennen, een collega waarmee hij later notariskantoor Rosenberg Polak in Den Haag overneemt. In 2017 nemen beide heren het kantoor over van Christiaan Rosenberg Polak, die na twintig jaar als notaris te hebben gewerkt met pensioen ging. Rutger Revoort specialiseert zich in vastgoed en ondernemingsrecht. Maarten de Groot richt zich op erfrecht, familierecht en vermogensplanning. “Samen zorgen we ervoor dat notariskantoor Rosenberg Polak succesvol blijft. Hiervoor werken we samen met ons team dat bestaat uit twee kandidaat-notarissen, vier notarisklerken en zes secretaresses.”

Conflicten voorkomen met het notariaat

Rutger Revoort vindt het Nederlands recht een interessant gegeven, omdat hij exact wil weten hoe zaken in de praktijk werken. Hij heeft bewust gekozen om zich te specialiseren in het notariaat omdat hij ervan overtuigd is dat hij door middel van het notariaat mensen kan behoeden voor eventuele toekomstige problemen, bijvoorbeeld bij het opzetten van een onderneming met een zakenpartner of bij het kopen van een huis. “Met het notariaat voorkom je een probleem en met de advocaat los je een probleem op. Maar ja, dan zijn de problemen al wel ontstaan. Hoe mooi is het als je die problemen kunt voorkomen?”

Klantcontact en relatiemanagement

Met passie en discipline runt Rutger Revoort notariskantoor Rosenberg Polak. Klantcontact en relatiemanagement vindt hij een van de belangrijkste aspecten om succesvol te zijn. “Bij ons staan persoonlijke ontmoetingen centraal. We leren graag onze klanten kennen en merken ook dat dit belangrijk is. De klant is bij ons ook belangrijker dan het dossier.” Deze manier van ondernemen spreekt klanten ook aan. “Niet alleen wij hechten waarde aan het leren kennen van onze klanten, maar onze klanten vinden het ook belangrijk. Dit merken we ook in onze groei. De afgelopen jaren is ons klantenbestand hard gegroeid, waardoor we onlangs zijn verhuisd naar een groter pand in de wijk Statenkwartier in Den Haag.

Terug naar top