Nicole Kien

Nicole Kien (geboren in 1970 te Rotterdam) is de oprichter en huidig eigenaar van advocatenkantoor LS&H Lawyers, een kantoor dat zich toelegt op juridische kwesties op het gebied van life sciences en health. Naast het ondernemerschap is Nicole Kien zelf ook werkzaam als advocaat bij LS&H Lawyers. Ze is gespecialiseerd in rechtsgebieden zoals onder andere gezondheids- en farmaceutisch recht, subsidierecht, ondernemings- en contractenrecht, privacy/big data en marktordeningsrecht. Inmiddels zit Nicole Kien al bijna 25 jaar in het vak en doet haar werk nog altijd met heel veel plezier. Als advocaat kenmerkt zij zich door niet bang te zijn om out of the box te denken, met een no-nonsense houding te werk te gaan en toegankelijk te blijven naar alle betrokken partijen.

Studie en loopbaan

Tussen 1988 en 1994 studeerde Nicole Kien zowel rechten als bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Zowel in 1993 als in 1994 behaalde zij haar doctoraal-examen. Nadat Nicole Kien was afgestudeerd, begon ze als advocaat bij Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn. Na hier twee jaar werkzaam te zijn geweest, verliet ze in 1996 het kantoor en werd ze werkzaam bij Trenité van Doorne (het huidige Van Doorne). Hier werkte ze tot 2000, waarna ze advocaat en directiesecretaris werd bij DPA Holding. Het ondernemerschap bleef echter lonken en in 2001 richtte Nicole Kien haar eigen advocatenkantoor op: KienLegal. In 2016 besloot ze dit kantoor af te slanken en maakte een doorstart onder een nieuwe naam: LS&H Lawyers. Op dit moment doet zij promotie-onderzoek naar de toegang tot kostbare innovaties in de life sciences & health markt.

Over LS&H Lawyers

LS&H Lawyers is een Rotterdams advocatenkantoor dat is gespecialiseerd op het gebied van life sciences en health markt. Het kantoor is opgericht in 2016 door Nicole Kien. LS&H Lawyers is in het bijzonder gespecialiseerd in thema’s zoals privacy in de zorg, het op de markt brengen en financierbaar maken van zorginnovatie en samenwerkingsvraagstukken waarbij bijvoorbeeld mededinging, marktordening en onderhandelingen over zorg een rol spelen. Haar cliënten bestaan onder meer uit laboratoria, fabrikanten van genees- en hulpmiddelen, grote en kleine zorginstellingen, leveranciers van e-health oplossingen en diverse andere partijen in de cure en care.
LS&H is een doorstart van KienLegal BV, dat eerder in 2001 werd opgericht maar in 2016 wilde afslanken. Momenteel zijn er 2 gespecialiseerde advocaten, een algemeen directeur en een algemeen medewerker werkzaam bij LS&H Lawyers.

Terug naar top