Peter Heideman

Peter Heideman heeft in 2003 Blueprint Partnership opgericht, een marktonderzoeksbureau dat onderzoek doet voor farmaceutische bedrijven die een medicijn op de markt willen brengen. Het bedrijft heeft twee vestigingen, in Manchester en in Hellendoorn, en is actief in meer dan vijfendertig landen wereldwijd.

Loopbaan

Na het afronden van de havo wist Peter Heideman nog niet zo goed wat hij wilde. Omdat muziek behoorde tot een van zijn hobby’s, koos hij ervoor om te gaan studeren aan het conservatorium. Maar na een tijdje besefte hij dat als hij van muziek zijn werk maakt, dat hij dan geen hobby meer heeft. Hij stopte met het conservatorium en vanaf dat moment was hij weer zoekende. Hij besloot zijn kennis te verbreden door verschillende cursussen te volgen, van sociologiecursussen tot rechten. Peter Heideman had dan ook geen specifieke ambitie, maar hij had wel het gevoel dat hij iets voor zichzelf wilde beginnen, waarin moest hij nog uitzoeken.

Ondernemerschap

Peter Heideman houdt van reizen. Hij ontmoette zijn vrouw dan ook tijdens een reis in Parijs. Zij woonde op dat moment in Engeland en werkte daar voor de universiteit. Omdat Peter Heideman nog in Nederland woonde, zagen ze elkaar maar twee tot drie dagen per maand. Daarom besloten ze beiden om ontslag te nemen en samen een bedrijf op te richten. Peter Heidemand liep op dat moment al met het idee voor Blueprint Partnership rond. Samen met zijn vrouw begon hij in 2003 Blueprint Partnership op een klein kantoortje van veertig vierkante meter in een oud gebouw in Rotterdam.

Nu, ongeveer vijftien jaar later, is Blueprint Partnership uitgegroeid tot een gespecialiseerd marktonderzoeksbureau voor de farmaceutische industrie dat internationaal opereert. Peter Heideman is directeur groot aandeelhouder bij Blueprint Partnershop Ltd. in Manchester en Blueprint Partnership B.V. in Hellendoorn. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het aansturen van de organisatie, hij houdt zich verder niet bezig met inhoudelijke projecten. Het meest interessante aan zijn functie vindt Peter Heideman de afwisseling en de uitdaging. Elke dag is een nieuwe uitdaging, vooral omdat er wordt samengewerkt met internationale bedrijven.

Privé

Peter Heideman (3 juli 1965 ) is geboren en getogen in Oldenzaal. Tot zijn achttiende woonde hij bij zijn ouders, daarna ging hij het huis uit om te studeren. Daarna heeft hij een paar jaar in de randstad gewoond en vervolgens heeft hij twaalf jaar in Engeland gewoond. Sinds 2007 heeft Peter Heideman weer een huis in het oosten van het land, in Luttenberg. Samen met zijn vrouw hebben ze een dochter die in Londen op school zit. Elk weekend komt ze naar Nederland. In zijn vrije tijd reist hij graag naar gebieden met mooie natuur en bergen. Sinds kort heeft hij ook de zee ‘ontdekt’ en vaart hij langs de kust van de Middellandse Zee. Ook houdt hij van muziek, watersport en paardrijden.

Terug naar top