Marc Dunnewijk

Marc Dunnewijk startte in 1996 met zijn eerste onderneming: Kantoor Dunnewijk, waarmee hij juridische werkzaamheden verrichtte. In 2011 opende hij met een zakenpartner kantoor Briddge. Briddge is een juridische en financiële dienstverlener die internationale klanten van financiële, fiscale, juridische, payroll- en managementdiensten van hoge kwaliteit voorziet.

Briddge

Marc Dunnewijk begon het ondernemerschap in 1996 met zijn eigen advocatenkantoor: Kantoor Dunnewijk. Daarop volgde Briddge in 2011. “Briddge is ontstaan uit een samenwerking tussen een zakelijke partner en mij, hij als accountant, ik als advocaat. Al een aantal jaren boden we voornamelijk Amerikaanse ondernemingen assistentie bij het opzetten van hun onderneming in Nederland. We hielpen ze met de wet- en regelgeving, het registreren van het bedrijf en zaken als belasting en salarisadministratie. We deden dit lange tijd onder de naam Kantoor Dunnewijk, maar in 2011 besloten we dat onder de naam Briddge op de markt te zetten.” De partner van Marc Dunnewijk is inmiddels met pensioen en nu managet Marc Dunnewijk de Briddge met twee nieuwe partners. Het bedrijf heeft vier vestigingen, in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Los Angeles. “We hebben honderd medewerkers in dienst en ik zorg ervoor dat alle vakgroepen goed met elkaar samenwerken. Ik stuur ze aan en hiervoor zit ik afwisselend op het kantoor van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.” Briddge groeit jaarlijks twintig tot vijfentwintig procent, wat betekent dat Marc Dunnewijk zich minder kan bezig houden met de operationele werkzaamheden, maar meer bezighoudt met het managen van het bedrijf. “Soms vind ik het jammer dat ik minder tijd heb voor operationele werkzaamheden, maar ik ben niet teleurgesteld hierin, want ik weet dat het een logisch gevolg is van de groei die we doormaken.”

Internationaal actief

Ondanks dat Marc Dunnewijk veel samenwerkt met internationale klanten, vinden de werkzaamheden voornamelijk in Nederland plaats. Briddge zorgt er immers voor dat het internationale bedrijf in Nederland kan ondernemen, dus dat de Nederlandse wet- en regelgeving nageleefd wordt. “We werken ook wel met kleine buitenlandse kantoren samen die internationale bedrijven helpen te ondernemen in het desbetreffende land, maar ik wil graag die diensten zelf aanbieden en kantoren openen in Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Spanje en andere EU-landen.”

Vrije tijd

Naast het ondernemerschap is Marc Dunnewijk erg sportief. Zijn ambitie is om ooit de triatlon op Hawaï te doen. “Elk jaar loop ik de marathon en vroeger heb ik een triatlon in Almere gedaan. Ik zou graag weer wat tijd willen vinden om meer te gaan fietsen en zwemmen zodat ik me kan kwalificeren voor de triatlon op Hawaï in mijn leeftijdsklasse. De oorsprong van de triatlon ligt op Hawaï, dus het zou een eer zijn om daar een keer aan mee te mogen doen.” Ook reist Marc Dunnewijk veel, zowel zakelijk als privé. Zakelijk was hij veel in de Verenigde Staten te vinden, maar nu er steeds meer Aziatische klanten bijkomen, vliegt hij ook geregeld naar Azië. Binnenkort gaat hij met zijn gezin naar Japan. “Het lijkt me een mooi land, maar ik wil ook graag kennis maken met de cultuur omdat ik veel nieuwe Japanse klanten heb.”

Terug naar top