Ralph Bastiaens

Toen zich een Europese aanbesteding voordeed voor het evenement Magisch Maastricht, greep Ralph Bastiaens zijn kans. Samen met zijn compagnon Ralph Meijs schreef hij zich in voor deze aanbesteding en deze wonnen ze. Sinds 2016 organiseren zij vanuit Stichting Winterevents Maastricht het evenement Magisch Maastricht. De aanbesteding geldt voor vier jaar en met goede resultaten wordt dit verlengd naar zes jaar. Ralph Bastiaens: “We weten nu hoe alles werkt en dat loopt gesmeerd. We leggen de lat zo hoog, dat eigenlijk niemand daar overheen kan.”

Stichting Winterevents

Ralph Bastiaens heeft een horeca- en evenementenachtergrond: hij studeerde aan de hotelschool en werkte daarna tien jaar voor MECC, het Maastrichts Expositie Congres Centrum. Vervolgens rolt hij het vastgoed in en organiseert hij tussentijds nog verschillende kleine evenementen, totdat Stichting Winterevents Maastricht voorbij komt. “Magisch Maastricht is een grote hoofdtaak geworden in mijn carrière, omdat het ook zo’n groot evenement is. Meer dan driekwart van het jaar zijn we bezig met de organisatie van het evenement.” In maart beginnen de eerste werkzaamheden voor Magisch Maastricht. Langzaam worden er standhouders en exploitanten benaderd en gecontracteerd. Er worden vele gesprekken gevoerd om te kijken of een standhouder, food of non-food, geschikt is voor Magisch Maastricht. “We verwelkomen ieder jaar gemiddeld 650.000 bezoekers, dit zijn ook terugkerende bezoekers, dus we willen vernieuwend zijn. Op basis daarvan kiezen we de standhouders uit.” In de zomer zijn de meeste deelnemers bekend en wordt er gestart met de marketing en communicatie. Ook worden er gesprekken gevoerd over vergunningen met de gemeente en wordt de plattegrond gemaakt. Wanneer december nadert wordt er personeel geregeld: tijdens het evenement lopen er honderd medewerkers. “Het leukste vind ik dat alles wat je van te voren bedenkt en organiseert, het concept en de aankleding, aan het eind van het jaar tot uiting komt en een mooi geheel vormt. Je hebt iets in je hoofd, maar je weet niet precies hoe dat in het echt uitpakt. Als mensen dan enthousiast en verrast reageren, geeft mij dat voldoening.”
Van maart tot november besteden Ralph Bastiaens en Ralph Meijs gemiddeld twee dagen per week aan Stichting Winterevents Maastricht. Dat betekent dat er voldoende tijd overblijft voor andere werkzaamheden. Ralph Bastiaens is ook actief in het vastgoed, in het verleden heeft hij een vastgoedportefeuille opgebouwd en verhuurt hij appartementen en bedrijfsruimten. Daarnaast wil Ralph Bastiaens nog graag een eigen horecazaak beginnen. “Momenteel ben ik druk bezig met de plannen voor een horecazaak in het stadscentrum van Maastricht”.

Terug naar top