Job Stierman

Job Stierman (geboren op 15 oktober 1961 in Amsterdam) is een professional op het gebied van (interim-) management en advisering aan toezichthouders en besturen met betrekking tot thema’s zoals governance, risk en compliance. Bovendien is hij eigenaar van zijn eigen adviesbureau, namelijk Job Stierman Adviesdiensten BV, welke hij in 2006 heeft opgericht.
Job Stierman heeft ervaring met zowel de publieke als de commerciële sector op nationaal en internationaal niveau. Hij heeft in het bijzonder veel ervaring met IT governance, risk management en audit/assessment van IT omgevingen bij uitvoeringsorganisaties in het overheidsdomein. Bij het beoordelen van en rapporteren over (IT) omgevingen en projecten maakt Job Stierman gebruik van verschillende soorten frameworks, zoals onder andere Cobit, ENISA en PMI. Daarnaast heeft hij tevens ervaring met BISL, ASL, ITIL, ISO25010, ISO27999/BIG/BIR/VIR, NORA en ISO19600.

Carrière

Voordat Job Stierman zijn eigen adviesbureau oprichtte in 2006, was hij tussen 2004 en 2006 werkzaam als Chief Information Officer bij Oxxio Nederland. Daarvoor werkte hij als Director Risk Management bij KPMG tussen 2002 en 2004, en tussen 1997 en 2002 bij Arthur Andersen. Als Director Risk Management hield Job Stierman zich met name bezig met project- en programmamanagement, effectiviteit en efficiency onderzoek, due diligence, en het beoordelen van investeringen op IT-gebied. Daarnaast trad hij tevens op als auditor. Tussen 1992 en 1997 was Job Stierman werkzaam als Hoofd IT bij MultiKabel en Gasbedrijf Kop Noord-Holland. Daarvoor werkte hij een periode als systeemprogrammeur bij Volmac (tegenwoordig Capgemini).

Opleiding

Job Stierman behaalde in 1986 zijn doctoraalexamen in Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie behaalde hij aan de Universiteit Utrecht zijn lesbevoegdheid voor muziek. Een aantal jaren later, in 1993, begon Job Stierman aan de opleiding Bestuurlijke Informatievoorziening/Administratieve Organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1994 begon hij aan de Vrije Universiteit aan een postdoctorale EDP-audit, waar hij in 1996 zijn kwalificatie als EDP-auditor behaalde. Daarnaast studeerde Job Stierman tussen 2000 en 2004 aan de Warwick Business School (University of Warwick) in het Verenigd Koninkrijk. In 2007 begon Job Stierman aan het masterprogramma Compliance en Integrity Management aan de Vrije Universiteit en behaalde in 2009 zijn mastertitel ‘Executive Master of Compliance’.
Bovendien heeft Job Stierman, naast de verschillende opleidingen die hij over de jaren heen heeft weten af te ronden, in 2008 het certificaat voor Governance of Enterprise IT en in 2013 het certificaat voor Information Security Management aan het ISACA/IT Governance Institute behaald.

Terug naar top