Eric Roks

Eric Roks is de oprichter en eigenaar van Drs. E.C.N. Roks Belastingadviseur BV, kantoorhoudend te Breda. Hier is hij werkzaam als belastingadviseur. Eric Roks is gespecialiseerd in zowel nationaal als internationaal belastingrecht. Inmiddels heeft Eric Roks al bijna veertig jaar ervaring in zijn vakgebied. Naast zijn huidige functie doceert hij Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Studie en carrière

Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma verhuisde Eric Roks naar Rotterdam, waar hij Fiscale Economie ging studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Met succes behaalde hij in 1980 het doctoraalexamen. Als student was hij actief lid van studentenvereniging Sanctus Laurentius en was hij tevens lid van het Fiscaal Economisch Dispuut van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Tijdens zijn studie, was Eric Roks werkzaam bij, wat thans heet, Loyens & Loeff. Hij werkte voor dit gerenommeerde kantoor tot 1983, eerst op de vestiging in Rotterdam en daarna in Breda. Terwijl hij werkzaam was op het kantoor in Breda is Eric Roks een periode gedetacheerd geweest naar het kantoor van Loyens & Loeff in Curaçao.

In 1990 maakte Roks de overstap naar BDO CampsObers, waar hij in 1992 tot equity-partner werd benoemd. Tot 1999 werkte Eric Roks op het kantoor van BDO CampsObers in Roosendaal, waar hij zich toelegde op de zogeheten ‘Neder-Belgen praktijk’. In 1999 vertrok hij naar de vestiging in Rotterdam. Daar stond hij aan het roer van de oprichting (en de verdere ontwikkeling) van de nieuwe afdeling International Tax Services. In 2009 vertrok Eric Roks bij BDO CampsObers. Vanaf 2010 ging hij zich volledig op zijn eigen adviesbureau Drs. E.C.N. Roks Belastingadviseur BV richten, waaraan hij tot op heden full time verbonden is.

Nevenactiviteiten

Naast zijn werk als belastingadviseur doceert Eric Roks veelvuldig over zijn vakgebied. Eind jaren ’90 deed hij dit bij de Stichting Opleiding Belastingadviseurs. Daarnaast doceert Eric Roks sinds 2011 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hier doceert Eric Roks als gastdocent het vak Internationale Concerns, als onderdeel van de Capita Selecta Fiscaal Recht. Daarnaast is hij scriptiebegeleider van masterstudenten van de opleiding Fiscaal Recht en is hij sinds 2014 lid van de examencommissie.

Persoonlijk

Eric Roks is geboren in Breda op 22 september 1952. Hij is vader van drie zoons, geboren in 1989, 1990 en 1993. Naast tijd doorbrengen met zijn kinderen en zijn werk, is zijn grootste passie sport. Op jonge leeftijd speelde hij al op hoog niveau hockey en later zelfs in het Nederlands Militair Elftal. Tegenwoordig speelt Eric Roks hockey, golf en doet hij aan spinning.

Terug naar top