Ivan Karels

Ivan Karels is oprichter en aandeelhouder CEO van Werk & IK, een uitzendbureau dat actief is in de luchtvaart. Het bedrijf levert personeel aan vijf luchthavens in Europa, in vijf verschillende landen.

Verder participeert hij in diversen horeca & hospitality bedrijven.

Administratiekantoor

Met zijn studie Bedrijfseconomie wilde Ivan Karels accountant worden. Hij begon uiteindelijk een eigen administratiekantoor samen met een studiegenoot. Samen namen ze de administratie van verschillende ondernemers uit handen. Ivan Karels kwam door zijn administratiekantoor ook in contact met verschillende uitzendbureaus. Hierdoor maakte hij kennis met de uitzendbranche. Omdat hij commercieel is ingesteld, weet hoe je goed moet netwerken en graag met mensen samenwerkt, is hij uiteindelijk ook een eigen uitzendbureau begonnen.

Uitzendbureau

In 2000 startte hij Tressunt Uitzendbureau. Eind 2008 verkocht hij Tressunt Uitzendbureau en richtte Werk & IK op. Met dit uitzendbureau is hij nog steeds actief in de uitzendbranche. Hij bedient een nichemarkt, namelijk de luchtvaart. Met Werk & IK biedt Ivan Karels kwaliteitsmensen aan luchthavens. Werk & IK zorgt ervoor dat deze mensen worden opgeleid op hun eigen academy. De opleiding is zelf samengesteld en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Wanneer studenten deze opleiding goed doorlopen, zijn ze geschikt om op elk Europees vliegveld ingezet te worden. Opdrachtgevers kunnen Werk & IK inschakelen op piekmomenten om mensen voor een korte & lange duur in te huren. Omdat de afzet voldoende groot is, creëert het uitzendbureau fulltime banen voor deze uitzendkrachten.

Werk & IK is actief in vijf verschillende landen, dus Ivan Karels reist veel. Van de zeven dagen is hij drie dagen onderweg. Naast ervoor zorgen dat het bedrijf op rolletjes verloopt, is hij continu op zoek naar nieuwe concepten en het uitrollen en aanbieden van deze nieuwe concepten bij opdrachtgevers. Het ondernemerschap zit in hem, dus hij blijft kijken naar kansen en mogelijkheden. In de toekomst hoopt Ivan Karels met Werk & IK te kunnen uitbreiden in heel Europa, maar voor nu is hij trots op de grootte die Werk & IK al heeft binnen de luchtvaart.

Persoonlijk

Ivan Karels wordt geboren op 11 september 1969 in Amsterdam. Hij brengt hier zijn jeugd en studententijd door. Nu woont hij samen met zijn partner in Landsmeer, vlakbij Amsterdam. Hij heeft vier dochters en twee kleinkinderen. Voor zijn werk reist hij veel, maar ook in zijn vrije tijd vindt hij het fijn om te reizen. Zijn hobby’s bestaan uit sporten, nieuwe talen leren en studeren.

Terug naar top