Gabriel Spera

Gabriel Spera is werkzaam als advocaat en managing partner bij LexQuire Tax & Law in Heerlen. Naast zijn brede kennis op diverse rechtsgebieden, is hij in zijn vrije tijd sportief en houdt hij zich bezig met goede doelen.

Studie en specialisatieopleidingen

Gabriel is geboren in Heerlen op 29 juli 1964. Na de studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de studie Fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg is Gabriel beëdigd als advocaat. Hierna volgden nog diverse specialisatieopleidingen: Fusies en Overnames, Financiering en Zekerheden, Vennootschaps- en Ondernemingsrecht en Insolventierecht voor Curatoren. Gabriel spreekt meerdere talen, namelijk Nederlands, Duits en Engels. Dit is, zeker nu hij werkzaam is bij LexQuire, cruciaal. Gabriel is sinds 1995 werkzaam als advocaat.

Geregistreerde rechtsgebieden

Gabriel Spera heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de onderstaande rechtsgebieden geregistreerd. Dit houdt in dat hij elk jaar verplicht is om tien opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd gebied.
– Ondernemingsrecht
– Beroepsaansprakelijkheid
– Bestuurdersaansprakelijkheid
– Fusies en overnames
– Vennootschappen
– Verenigingen en stichtingen
Naast de registratie van deze rechtsgebieden en zijn specialisaties ligt Gabriel’s expertise ook in effectenrecht, bankrecht en herstructurering en reorganisatie. Als advocaat is Gabriel lid van diverse verenigingen, namelijk Burgerlijk Procesrecht, Corporate Litigation en Handelsrecht.

Groei

Een van de dingen waar Gabriel trots op is, is het laten groeien van het kantoor waar hij werkzaam is (LexQuire). Hier werkt hij met veel plezier. Groei is een belangrijk speerpunt voor Gabriel. Als we hem vragen naar de dingen die hij nog zou willen bereiken, noemt hij ‘versterking en groei’. Een slogan die hem op het lijf is geschreven, is ‘groot worden door klein te blijven’.

Begeleiding recente transacties

Op het moment is Gabriel bezig met diverse projecten in de ondernemingspraktijk. Een mooi voorbeeld van een recente transactie die Gabriel heeft begeleid is de ontvlechting van een Duits-Nederlands vastgoedfonds, samen met de heer Geraats. Een ander geslaagd project was de management buy out van een Limburgse cateraar en voedingsconcern, waarbij het management dat de aandelen had gekocht werd bijgestaan door Gabriel Spera en de heer van der Meer. In samenwerking met de heren Geraats en van der Meer heeft Gabriel al vaker transacties mogen begeleiden. Zo ook het bijstaan van een kopende partij bij de overname van een meubelfabrikant in Nederland door een Duits private equityfonds.

Vrije tijd

Naast zijn werk in de advocatuur fietst Gabriel graag in zijn vrije tijd. Hiernaast vindt hij het belangrijk om diverse goede doelen financieel te ondersteunen. Als hij een levensles aan anderen zou mogen meegeven, is dat: ‘Je komt elkaar altijd twee keer in het leven tegen’.

Over LexQuire

LexQuire, het kantoor waar Gabriel werkzaam is als advocaat en managing partner, is een fullservice juridische dienstverlener. Met een team van advocaten, belastingadviseurs en notarissen zorgt LexQuire naar eigen zeggen voor het beste resultaat. De doelgroep is het middel tot grote MKB gevestigd in het Nederlands-Duitse grensgebied. LexQuire werkt bij het adviseren en procederen samen met een groot internationaal netwerk van professionals op het gebied van juridische dienstverlening en heeft kantoren in Nederland en Duitsland.

Terug naar top