Frits Huffnagel

Over Frits Huffnagel

Frits Huffnagel is een voormalig politicus en tegenwoordig vooral actief als ondernemer. Hij is geboren op 15 juli 1968 in Leiden en groeide hier ook op. Na het behalen van zijn vwo-diploma verhuisde hij echter naar Amsterdam om Politicologie te gaan studeren aan de Vrije Universiteit. In 1993 behaalde hij hier zijn doctoraal examen en had hierbij Politieke Communicatie en Informatie als afstudeerrichting. Tijdens zijn studententijd was hij een actief lid van studentenvereniging LANX.
Zijn grootste hobby is momenteel het bezoeken van het theater. Hier gaat hij graag naar toneelstukken, maar ook naar musicals en cabaret. Ook is hij een groot liefhebber van het welbekende Eurovisie Songfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd.

Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie

In 2011 richtte Frits Huffnagel zijn eigen onderneming op, namelijk Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie. Met dit bedrijf adviseert bij bijvoorbeeld gemeenten over hoe zij hun gemeente of stad het beste op de kaart kunnen zetten. Een bekend voorbeeld van zijn werk is het ontzettend succesvolle ‘I Amsterdam’-project dat hij opzette toen hij nog wethouder was van de gemeente Amsterdam.

Politiek

Voordat Frits Huffnagel aan de slag ging met zijn eigen onderneming had hij een bloeiende carrière in de politiek. Hij werd op jonge leeftijd lid van een politieke partij, namelijk de VVD. In 1993 werd hij uiteindelijk zelf bestuurslid van het afdelingsbestuur van VVD-Westpark. In 1998 leidde dit tot een positie als lid van de gemeenteraad van de gemeente Amsterdam en vanaf 2002 was hij hier ook voorzitter van de VVD-fractie. Twee jaar later, in 2004, werd Frits Huffnagel Wethouder Financiën, EZ, ICT & Luchthaven. In deze functie kwam hij in aanraking met citymarketingsstrategie en maakte hij zich hard voor de invoering van een centraal alarmnummer speciaal voor de gemeente Amsterdam. Toen Frits Huffnagel in 2006 Wethouder Citymarketing, Internationale Zaken, ICT en Organisatie van de gemeente Den Haag werd, bleef hij zich wederom bezig houden met citymarketing. De gemeente Den Haag heeft dankzij het werk van Frits Huffnagel meermaals prijzen mogen ontvangen voor haar citymarketingbeleid. Na het aflopen van zijn termijn bleef Frits Huffnagel tot aan 2011 gemeenteraadslid.

Nevenactiviteiten

Momenteel is Frits Huffnagel al sinds 2014 voorzitter van Stichting Amsterdam Gay Pride en tevens voorzitter van het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Daarnaast is hij sinds 2013 voorzitter van VAN Speelautomaten, de branche-organisatie voor speelautomaten. Hier houdt hij zich vooral bezig met zaken zoals de kansspelbelasting waar de branche mee te maken krijgt. Tenslotte wordt Frits Huffnagel ook regelmatig gevraagd als spreker op congressen en andere evenementen.

Terug naar top