Evert Leideman

Evert Leideman heeft in het verleden voornamelijk ervaring opgedaan bij verzekeringsmaatschappijen en banken, maar is sinds 2008 directeur-bestuurder bij een woningcorporatie in Zwolle. Hier houdt hij zich bezig met de verhuurorganisatie, het planmatig en dagelijks onderhoud, de vastgoedontwikkeling en het assetmanagement. Tevens heeft hij Skanda BV opgericht, zijn eigen management- en consultancybedrijf.

Carrière

Na zijn studie begon Evert Leideman met een baan als accountmanager bij OLM Het Groene Land, hier was hij verantwoordelijk voor de inkoop van zorg ten behoeve van de particuliere en zakelijke ziektekostenportefeuille in Noordoost-Nederland. Na vijf jaar klom hij op tot integraal manager ziektekostenverzekeringen. Hij zorgde ervoor dat zowel de zakelijke als particuliere ziektekostenportefeuille in Noord- Nederland werd opgezet. Daarnaast was hij samen met de interim-directeur verantwoordelijk voor de fusie van OVVM met het AVCB-concern. Vervolgens bekleedde Evert Leideman nog een functie als manager schadeverzekeringen en manager verkoop particulieren bij Groene Land Verzekeringen in Zwolle.

In 2000 stapte Evert Leideman over naar SNS Reaal Groep, waar hij directeur werd. Als directeur stuurde hij in het eerste jaar de integrale dienstverlening voor zowel de zakelijke als de particuliere markt aan in Zuidwest-Drenthe en de kop van Overijssel. Binnen deze hoedanigheid ontwikkelde hij samen met de corporate afdelingen het marketing- en verkoopbeleid voor deze regio en stelde daarbinnen de targets vast. In 2003 werd Evert Leideman directeur bij Stichting Icare. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de afdelingen ICT, financieel economische zaken, facilitaire zaken en de deelnemingen bv.

Sinds 2008 is Evert Leideman directeur en bestuurder van DeltaWonen, een woningcorporatie in Zwolle met 15.000 woningen in eigendom, beheer en onderhoud. Evert Leideman is eindverantwoordelijk voor DeltaWonen en de resultaten die de corporatie boekt. Hij richt zich voornamelijk op de verhuurorganisatie, het planmatig en dagelijks onderhoud, de vastgoedontwikkeling en het assetmanagement. Mede dankzij Evert Leideman heeft DeltaWonen sinds 2015 een AA-rating binnen de Aedes-benchmark, dit houdt in dat de hoogste rating is behaald op het gebied van kosten en kwaliteit.

Ondernemer

Vanuit een afstudeeropdracht bij een mkb-bedrijf in Emmen in samenwerking met de ABN AMRO-bank heeft Evert Leideman verschillende MKB-ondernemers bijgestaan in de aanvraag van bedrijfsfinancieringen.. Na anderhalf jaar stopte Evert Leideman hiermee om aan de slag te gaan als accountmanager in de verzekeringswereld. In 2006 heeft Evert Leideman zijn eigen advies BV opgezet waarbij de focus lag op fusies en overnames binnen het mkb.

Persoonlijk

Evert Leideman, geboren op 16 november 1964 in Zoetermeer, woont in het Drentse Broekhuizen. Samen met zijn vrouw heeft hij drie zoons. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om internationale (motor)reizen te organiseren, tevens gidst hij zelf ook reizen. Zijn interesse ligt vanaf jongs af aan al bij auto- en motorvoertuigentechniek. Vroeger sleutelde hij daarom graag aan brommers, motorfietsen en auto’s, tegenwoordig neemt hij deel aan (klassieke)autorally’s. Ook reist hij graag, de mooiste landen die hij tot nu toe heeft gezien zijn Zuidwest-Amerika, Peru en Nieuw Zeeland.

Terug naar top