Jurgen van Breukelen

Jurgen van Breukelen is voornamelijk actief in de sectoren Consumer, Industrial, Financial Services, Technology en Healthcare. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan met name uit toezicht houden, adviseren en investeren.

Studie

Na het gymnasium gaat Jurgen van Breukelen Bedrijfseconomie studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Toen hij een studie moest kiezen, twijfelde hij tussen medicijnen en economie. Hij koos uiteindelijk voor Bedrijfseconomie en toen hij stageliep bij KPMG, besefte hij dat hij de juiste keuze had gemaakt. Tijdens zijn studie maakt Jurgen van Breukelen deel uit van het Rotterdams Studenten Corps (RSC) en is hij student-assistent bij de vakgroep Finance & Investment op de Erasmus Universiteit.

Carrière

Jurgen van Breukelen is 21 jaar werkzaam geweest bij KPMG, waarvan de laatste vijftien jaar als partner. Daarmee werd hij op 31-jarige leeftijd de allerjongste partner van KPMG ooit. Hij vervulde diverse senior executive functies bij KPMG, waaronder achtereenvolgens voorzitter KPMG Corporate Finance, lid Raad van Bestuur KPMG, als head of Advisory en als head of Clients & Markets, COO in Raad van Bestuur van KPMG en Chairman & CEO KPMG Nederland. Hij is tevens Member Global Executive Team & Global Board KPMG International (Chairman Quaility & Risk KPMG International) geweest. Daarnaast was Jurgen van Breukelen werkzaam als fusie- en overnameadviseur; hij is betrokken geweest bij meer dan 150 fusies en overnames.

Op dit moment verricht Jurgen van Breukelen een viertal werkzaamheden. Hij is Chairman Board of Directors van The Altice Group, Chairman Supervisory Board Van Gansewinkel Groep, Senior Adviser Permira Advisers LLP en Senior Adviser Barclays Bank PLC. Naast deze functies is Jurgen van Breukelen ook nog steeds actief als fusie- en overnameadviseur, en als adviseur bij complexe herstructureringen van ondernemingen.

Nevenactiviteiten

Naast zijn functies als voorzitter van The Altice Group en van Van Gansewinkel Groep en senior adviseur bij Permira Advisers LLP en Barclays Bank PLC, is Jurgen van Breukelen ook actief als Lid Raad van Toezicht Alzheimer Nederland en als Lid Advisory Board van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Persoonlijk

Jurgen van Breukelen wordt geboren op 1 januari 1969 in Soest. Nu woont hij samen met zijn vrouw en drie kinderen, twee meisjes en een jongen, in Blaricum. Jurgen van Breukelen is sportief aangelegd, hij houdt van hardlopen en heeft de marathon van New York en de marathon van Berlijn gelopen, ook skiet en golft hij graag. Ook gaat hij in zijn vrije tijd graag op reis naar onder andere Italië, vanwege de cultuur, het lekkere eten en de goede wijnen, naar Oostenrijk, want hij is gek op de bergen, en de Verenigde Staten bezoekt hij graag vanwege de natuur en cultuur.

Terug naar top