Diederik Stradmeijer

Diederik Stradmeijer is een doortastende en resultaatgerichte ondernemer, consultant en interim-manager. Stradmeijer (Amsterdam, 1965) heeft ruime ervaring in projectmanagement, brandmanagement, assetmanagement, fusies en overnames en als projectontwikkelaar. Hij heeft een bewezen trackrecord als business developer in retail, vastgoed, hospitality, finance en consumer goods. Diederik Stradmeijer voert zijn opdrachten uit vanuit zijn eigen onderneming, Dino Victor BV.

Universiteit en INSEAD

Diederik Stradmeijer deed gymnasium B (Barlaeus, Amsterdam) studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen, haalde een master aan de Amsterdam School of Real Estate en studeerde in 2005 finance aan de prestigieuze businesschool INSEAD in Fontainebleau.

Marketing en brandmanagement

Door zijn studie bedrijfskunde wist Diederik Stradmeijer naar eigen zeggen van alles iets. In de praktijk verbreedde hij vervolgens zijn blik als beginnend bankier en als marketeer. Er volgden buitenlandse stages bij ABN Amro in Pakistan en bij Procter & Gamble, wat leidde tot zijn eerste vaste baan. Daar leerde Stradmeijer veel over marketing en brandmanagement. Hij werkte voor merken als Head & Shoulders, Old Spice en Oil of Olaz.

Getting things done

“Omdat ik ook gewerkt heb in het bankwezen en in de consumentengoederen in binnen- en buitenland heb ik een bredere blik gekregen op hoe je organisaties succesvol maakt”, zegt Diederik Stradmeijer. Grootste gemene deler bij al deze ervaringen is geweest het omzetten van conceptuele ideeën in concrete resultaten. “Getting things done is erg op mij van toepassing.” En hij is iemand die vooruit wil, het verschil wil maken en die niet voor standaardoplossingen gaat, die graag iets nieuws begint. Lessen leren is belangrijk maar lang achteromkijken boeit Stradmeijer dan ook minder. “De weg voor je is interessanter dan die achter je ligt.”

Diederik Stradmeijer is een conceptuele denker

Stradmeijer heeft een succesvolle loopbaan gehad in de bouw- en vastgoedwereld. Conceptueel denken gaat hem goed af en hij is een teamspeler, die creativiteit en commercie met elkaar verbindt. Diederik Stradmeijer bereikte als dertiger al de positie van statutair directeur bij een groot internationaal ontwikkelingsbedrijf. Hij was de jongste boardmember ooit van deze vastgoedonderneming en verantwoordelijk voor meer dan 700 werknemers in 5 Europese landen. De omzet was 1,9 miljard euro.

Resultaatgerichte teamspeler

Diederik Stradmeijer positioneert zich als een betrouwbare, sociale, loyale en resultaatgerichte teamspeler. Het is een plezier om met hem samen te werken. Stradmeijer’s grootste valkuil is, volgens eigen zeggen, dat hij er in al zijn gedrevenheid en enthousiasme van uit gaat dat het hele team het belang in ziet van een geslaagd project en dat iedereen zich dan ook maximaal zal inzetten om het optimale resultaat te behalen. Dat leerde hem weer iets over leiderschap.

Ambassadeur

Werk geeft iedereen voldoening. Daarom is Diederik Stradmeijer met veel enthousiasme ambassadeur van De Verbinding. Dit Groningse constructiebedrijf in hout en aluminium heeft medewerkers die bijna allemaal doof zijn. Zij krijgen bij De Verbinding vast werk wat voldoening biedt en de kans om mee te doen in de maatschappij. Hun vakmanschap komt bij De Verbinding volledig tot zijn recht. “De medewerkers zijn doof, hebben een beperking, maar ze verstaan elkaar, dat maakt het zo mooi wat er bij De Verbinding gebeurt”, aldus Diederik Stradmeijer. Bij De Verbinding werken vaklui maar ook mensen die het vak graag willen leren. Er worden met name dakkapellen en kozijnen gemaakt. De prijzen zijn concurrerend en de kwaliteit is hoog. De Groningse Diversiteitsprijs is in 2019 aan De Verbinding toegekend.

Terug naar top