Tom Loven

Tom Loven (Roermond, 1962) is een bekende en ervaren aannemer in de regio Roermond. Loven heeft sinds 2020 een nieuw bedrijf: TOM. De focus ligt op communicatie, duidelijkheid en het stipt nakomen van afspraken. Opdrachtgevers worden door TOM. volledig ontzorgd.

Grote speler in Limburg

Loven – ‘de bouw is mijn passie’ – heeft ruim dertig jaar ervaring in de bouw. Met zijn eerste bouwbedrijf was hij uitermate succesvol: met een omzet van 30 miljoen euro en 150 werknemers behoorde Loven tot de grotere spelers in de bouw in Limburg.

Bouwen moet een feestje zijn

Na de verkoop van zijn bouwbedrijf leidde Loven gedurende een aantal jaren een adviesbedrijf. Maar daar ligt zijn hart niet, zo bleek al snel. Loven houdt er van om direct contact te hebben met zijn klanten. Want dat sluit nauw aan op zijn visie op de aannemerij: heb je relatiemanagement en communicatie op orde. Wees transparant. Dan kom je er altijd samen uit. Het credo van Tom Loven is dan ook: “Bouwen moet een feestje zijn.”

Duidelijk zijn voorkomt gedoe

TOM. doet verbouwingen, onderhoud, restauraties en projecten. Er wordt goed geluisterd naar wat de klant wil. Maar als iets technisch niet haalbaar is dan wordt dat ook gezegd. Met duidelijkheid voorkom je gedoe achteraf. Dat is ook de reden dat TOM. werkt net taakstellende budgetten. Ook dat voorkomt ruis op de lijn en teleurstellingen.

Je met doen wat je zegt

“Het is eigenlijk heel simpel. Omdat je doet wat je zegt, komt iedereen bij me terug”, zegt Loven. Zakelijke klanten komen bij hem met een opdracht voor de bouw van een nieuwe eigen woning. Loven heeft het met TOM. ‘hartstikke druk’, maar het is niet de bedoeling dat TOM. een middelgroot bedrijf wordt of nog groter. Loven: “Ik wil niet meer groot worden. Dan kan je niet meer dichtbij de klant blijven. Ik wil alleen nog maar opdrachten doen waar mijn werknemers en ik voldoening van krijgen.”

Stipt op tijd beginnen

Op dit moment heeft Loven zes werknemers in vaste dienst. Met eigen medewerkers wordt betere kwaliteit geleverd, want dan is de betrokkenheid groter. Ook kan er beter gepland worden als iedereen in vaste dienst is. TOM. is niet afhankelijk van anderen. Loven schept er eer in dat zijn werknemers werkkleding van TOM. dragen, in busjes zonder butsen rijden, stipt op tijd beginnen (dus geen ‘Limburgs kwartiertje’) en als het werk klaar is alles spic en span opleveren.

Centrum van Roermond

De ouders van Loven, beide geboren en getogen in Roermond, zaten in de confectie. Het idee was dat zoon Tom ook in de mode zou gaan. Maar dat zag hij anders: de bouw, dat was zijn passie. Loven begon op zijn 23ste al zijn eerste aannemersbedrijf, in een pand in het centrum van Roermond.

De grote doorbraak

De eerste opdrachten bestonden uit het verbouwen van winkels en het restaureren van monumenten. Daarna volgden banken en winkelketens in heel Zuid-Nederland. Lovens’ grote doorbraak kwam in 1988, toen hij de opdracht kreeg om de torens van de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk in Roermond te restaureren.

Terug naar top