Caroline van den Bosch

Studie en carrière

Caroline van den Bosch studeerde tussen 1982 en 1985 HEAO-CE (hoger economisch en administratief onderwijs) aan de Hogeschool Utrecht. Daarna volgde ze tussen 1987 en 1988 de NIMA C opleiding. Dit is een opleiding die zich speciaal toespitst op marketeers en is qua niveau vergelijkbaar met een universitaire master.
Tijdens haar studie aan de Hogeschool Utrecht begon Caroline van den Bosch al met werken bij Unisys, een internationale onderneming dat IT-oplossingen biedt aan grote bedrijven. Hier was zij managing principal, wat inhoudt dat zij zich niet zozeer bezig hield met IT, maar meer met de management-kant van het bedrijf. Caroline van den Bosch was zo’n veertien jaar werkzaam bij Unisys, tot ze in 1998 haar eigen ondernemingen startte.
Eén daarvan is INCONTO, dit is een bedrijf dat software voor e-procurement en contractmanagement ontwikkelt. Doordat de software snel te begrijpen en te implementeren is, kent zij een zeer hoge gebruikerstevredenheid.
Daarnaast richtte ze ook samen met Cees Ubink Emeritor Procurement Services op. Dit is een onderneming die andere ondernemingen kan helpen met het verbeteren van hun inkoopfunctie, bijvoorbeeld door het professionaliseren van de inkoopfunctie en grote kostenbesparingen. Hiervoor kan zij zowel software als (tijdelijke) medewerkers bieden aan haar klanten.
Naast INCONTO en Emeritor heeft Caroline van den Bosch nog twee andere ondernemingen onder haar hoede. Allereerst Meal Company, welke ze in 2006 oprichtte. Dit is een cateringbedrijf wat een onbemande catering-oplossing heeft ontwikkeld. Daarnaast heeft Caroline van den Bosch in 2009 Procure-IT opgericht. Dit is een bedrijf dat, net zoals Emeritor, kan worden ingeschakeld voor inkoopadviezen en het verbeteren van de inkoopfunctie, alleen ziet Procure-IT specifiek toe op ICT inkoopprojecten.

Nevenfuncties

Caroline van den Bosch was tussen 2005 en 2013 voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Sportbedrijf Amstelveen. Dit is een stichting die alle sportaccommodaties van de gemeente beheert en exploiteert. Tussen 2008 en 2012 was ze tevens lid van de Raad van Toezicht van Stichting Topsport Amstelveen, maar deze fuseerde in januari 2013 met Stichting Sportbedrijf Amstelveen.
Sinds 2011 treedt Caroline van den Bosch jaarlijks op als moderator bij de congressen die Alex van Groningen organiseert. Alex van Groningen is een uitgeverij en onderwijsinstituut in de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse financiële markt. Tevens is Caroline van den Bosch sinds 2014 ambassadeur van DOM under, waarbij men een kijkje kan nemen in de wereld onder het Domplein in Utrecht. Als ambassadeur helpt zij met het leggen van een verbinding tussen DOM under en het bedrijfsleven. Tot slot is Caronline van den Bosch sinds 2016 lid van de Raad van Commissarissen van Sif Group, een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met energiebronnen zoals wind, olie en gas.

Terug naar top