Antoine Endtz

Antoine Endtz is een Nederlandse jurist en oprichter van het kantoor Nextius Legal. Hij is gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en het contractenrecht. Hij begeleidt voornamelijk Retail, IT-bedrijven en food-bedrijven bij bijvoorbeeld overnames, procedures en alle andere problemen waar bedrijven tegenaan kunnen lopen. Bovendien verzorgt Antoine Endtz trainingen voor advocaten en andere juridische dienstverleners op het gebied van marketing en strategie.

Loopbaan

Nadat hij was afgestudeerd werd Antoine Endtz werkzaam als advocaat bij Stibbe, waar hij tot 1990 bleef werken. Na zijn vertrek bij Stibbe, ging hij aan de slag bij Höcker Advocaten in Amsterdam en werd hier Senior Partner. Na twintig jaar bij Höker Advocaten te hebben gewerkt, besloot Antoine Endtz in 2010 te stoppen bij het kantoor. Hij ging zijn eigen weg en richtte zijn eigen kantoor op; Endtz & Co Advocaten. Dit kantoor specialiseerde zich in de retail- en IT-branche. Antoine Endtz en zijn kantoor ontvingen veel lof, omdat zij een zeer innovatieve prijsformule hanteerden. Het kantoor maakte namelijk geen gebruik van uurtarieven, maar van een tarief per zaak. Hiervoor won Antoine Endtz zelfs in 2012 een Gouden Zandloper van juridische uitgever SDU. In 2016 hield het kantoor echter op met bestaan, waarna Antoine Endtz een nieuw advocatenkantoor oprichtte; Nextius Legal. Ook bij dit kantoor ligt de nadruk op het commercieel recht. In 2016 werd Antoine Endtz door de International Advisory Experts uitgeroepen tot de Best Retail Lawyer van Nederland.
Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Antoine Endtz al sinds 1992 lid van het bestuur van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland en is hij actief als bestuurder in diverse goede doelenorganisaties

Studie

In 1977 ging Antoine Endtz rechten studeren aan de Universiteit Leiden. Al tijdens zijn studie raakte hij gefascineerd door het feit dat het recht (en dus procederen) geen doel is, maar juist een middel. Na het behalen van zijn kandidaatsdiploma begon Antoine Endtz aan de master Corporate Law aan de Universiteit Utrecht en behaalde hier in 1984 zijn master diploma. Vervolgens vertrok Antoine Endtz naar Parijs om daar aan de Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne Europees Recht te studeren. Hieraan studeerde hij in 1985 af. Tot slot volgde Antoine Endtz tussen 2004 en 2005 aan de Grotius Academie een opleiding Corporate Litigation.

Persoonlijk

Antoine Endtz is geboren in Boulogne Billancourt (Frankrijk) op 1 december 1959. Al snel verhuisden hij en zijn ouders naar Nederland en gingen in Den Haag wonen, waar Antoine Endtz zijn hele jeugd doorbracht. Daarna vertrok hij naar Leiden om te gaan studeren. Tegenwoordig woont Antoine Endtz in Nes aan de Amstel, een dorp nabij Ouderkerk aan de Amstel. Hij heeft in totaal drie kinderen en twee stiefkinderen (vier zoons en 1 dochter). In zij vrije tijd kookt Antoine Endtz graag voor zijn vrienden en geeft hij demonstraties. Daarnaast gaat hij graag op reis.

Terug naar top