André Martens

André Martens (geboren op 2 augustus 1959 te Maastricht) is als consultant en adviseur verbonden aan Strataego Advies. Strataego Advies is een advieskantoor dat zowel particulieren als bedrijven op fiscaal en juridisch gebied adviseert, kantoorhoudend in Eindhoven.
De focus van André Martens ligt met name bij het adviseren en begeleiden van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Bijzonder is dat hij hen niet alleen bij zakelijke kwesties begeleidt bij bijvoorbeeld overnames, maar ook bij privézaken, zoals bijvoorbeeld het regelen van pensioen of testament. Bij het adviseren en begeleiden van zijn cliënten is André Martens zeer resultaatgericht en gaat hij met een ‘no nonsense’-mentaliteit te werk. Hij vindt het belangrijk om zijn cliënten als het ware te ‘ontzorgen’, zodat zij zich kunnen focussen op waar zij goed in zijn.

Carrière

Tussen 1986 en 1988 was André Martens werkzaam in Tilburg bij Zeven en Timmers (tegenwoordig Ernst & Young) als belastingrechtadvocaat. Daarna verliet André Martens het kantoor in Tilburg en trad hij in dienst als belastingrechtadvocaat bij het Ernst & Young kantoor in Eindhoven. Hier werkte hij tot 1992, waarna hij bij Heijloo en Molkenboer in Amsterdam aan de slag ging als Chief Tax Officer. Dat bleef hij tot 2000, toen hij terugkeerde naar Eindhoven en hier zijn eigen advieskantoor oprichtte, namelijk Volare Holding. Daarnaast werd hij tevens directeur van Strataego Advies.

Studie

André Martens behaalde in 1986 zijn masterdiploma in Fiscaal Recht aan de Katholieke Universiteit van Tilburg (voorganger van Tilburg University). Tijdens zijn studie was hij een zeer gemotiveerde student, terwijl hij nog studeerde was hij namelijk een trainee bij het advocatenkantoor Pieters en Voeten Breda. Daarnaast was hij ook twee jaar de praeses van de studievereniging voor fiscaal recht; De Smeetskring. Na zijn studie volgde hij een jaar lang de postacademische opleiding voor belastingadviseurs bij de Nederlandse Orde voor Belastingadviseurs in Den Haag. Later, in 2001, behaalde André Martens ook zijn mastertitel in Privaatrecht aan de Tilburgse universiteit. Juist deze laatste master was voor André Martens een belangrijke aanvulling op zijn master in Fiscaal Recht, omdat hij de manier waarop het fiscaal recht en de andere rechtsgebieden elkaar aanvullen juist ontzettend fascinerend vindt.

Privé

Naast zijn werk, wat zijn grootste passie is, doet André Martens in zijn vrije tijd graag aan zwemmen, films kijken, lezen, fitness en muziek luisteren. Wanneer hij op reis gaat, gaat hij het liefste naar landen zoals Spanje, Italië, Frankrijk en Marokko.

Terug naar top