Watze de Vries

Watze de Vries begon zijn carrière als model, vervolgens rolde hij de textielbranche in en vanuit daar kwam hij in aanraking met vastgoed. Hij is nog steeds actief in het vastgoed. Op dit moment werkt hij bij een vastgoedonderneming in Overijssel, en hij heeft het plan om een eigen bedrijf in duurzaam vastgoed op te zetten.

Modellencarrière

In het examenjaar van zijn studie werd Watze de Vries gescout als model. Na het behalen van zijn diploma reisde hij over de hele wereld. Hij kwam op plekken als Londen, Parijs, Tokyo en Milaan en deed veel internationale contacten op. Na tweeënhalf jaar had hij veel ervaring opgedaan en een interessante tijd gehad, maar was het voor hem genoeg geweest. Watze de Vries is een nuchtere Fries en de modellenwereld was wat hem betreft een fake wereld.

Textielbranche

Na zijn werk als model werd Watze de Vries vertegenwoordiger voor een textielbedrijf. Later startte hij een eigen bedrijf in Turkije, in het produceren van textiel. Op een bepaald moment ging het met zijn gezondheid niet goed en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Hij nam daarom het besluit terug te verhuizen naar Nederland en daar zijn leven verder op te bouwen. Ook in Nederland richtte hij een textielbedrijf op, samen met een van de eigenaren van Scotch & Soda, een kledingmerk.

Vastgoedbranche

Voor zijn onderneming kocht hij een pand in Amsterdam, dat achteraf het eerste pand van zijn vastgoedportefeuille in Amsterdam bleek te zijn. Watze de Vries rolde de vastgoedbranche in en bouwde een hele portefeuille op. Door omstandigheden raakte hij in zwaar weer met als gevolg rechtszaken en een persoonlijk faillissement. Het vastgoed heeft hem altijd geïnteresseerd en sinds twee jaar is hij weer actief in het onroerend goed: Watze de Vries is werkzaam bij een vastgoedbedrijf in het noorden waar hij zich bezighoudt met het aankopen, ontwikkelen en verhuren van panden.

Ondernemerschap

Het ondernemerschap trekt hem nog altijd en daarom heeft Watze de Vries weer plannen om zijn eigen onderneming op te richten. Zijn interesses liggen bij duurzame energie en vastgoed en die twee wil hij graag combineren. De plannen liggen al klaar om Multigreen Investment op te richten en uit te bouwen, een vastgoedbedrijf dat zich bezig gaat houden met het ontwikkelen en bouwen van woningen die gasloos, CO2-loos en energieneutraal zijn. De woningen kunnen snel gebouwd worden en zijn circulair, dat betekent dat alle bouwstoffen niet uit de aarde onttrokken worden. Watze de Vries kwam in aanraking met deze woningen door zijn huidige functie in het vastgoed en wil deze duurzame vastgoedprojecten in het noorden van het land uitbouwen.

Persoonlijk

Op 28 februari 1969 wordt Watze de Vries geboren in Heereveen. Op dit moment woont hij in Orandjewoud in Friesland. Hij heeft vier kinderen; twee zoons een dochter met zijn ex-vrouw en een dochter met zijn huidige vrouw. Zijn vrije tijd vult hij graag in met sporten, zoals wielrennen, suppen en surfen op de wateren van Friesland. Daarnaast doet hij graag leuke dingen met zijn kinderen.

Terug naar top