Jack Kruf

Jack kruf is oprichter en president van PRIMO, een non-profitorganisatie die actief is in Nederland, België, Nederland, Malta, België, en Portugal. Hij is president van PRIMO Nederland.

Twee studies

Na gymnasium ging Jack Kruf in Wageningen studeren, Bosecologie en Sociale Psychologie. Met deze twee studies wilde hij de wereld gaan verbeteren, dat was namelijk zijn ambitie. Tijdens zijn studie woonde Jack Kruf in een vakantieflat in Wageningen, hij betaalde zijn huur met zijn bijbanen als badmeester en het rondbrengen van postzakken voor de ABN AMRO. Ook was hij lid van een studentenvereniging, waar hij veel tijd doorbracht.

Carrière

Toen Jack Kruf zijn studie Bosecologie cum laude afrondde, ging hij werken voor verschillende herbossingsprojecten, onder andere in Duitsland, Zwitserland en Tunesië. Daarna ging hij aan de slag bij de stichting Natuurmonumenten, voor het behoud van natuurmonumenten in Nederland. Hij heeft onder meer plannen gemaakt voor bos- en natuurterreinen, zoals een landgoed in Utrecht, een bos in Noord-Limburg en bossen in Norg (Drenthe).

PRIMO

Jack Kruf richtte in 2005 Public Risk Management Organisation (PRIMO) op. PRIMO is een non-profitorganisatie die vergaderingen organiseert over onderwerpen die nu in de krant staan, zoals de privacywetgeving, cyber security, klimaatverandering, sociaal domein (zorg), meestal multidisciplinaire vergaderingen. Er wordt altijd voor gezorgd dat er iemand aanwezig is die in het onderwerp gespecialiseerd is, zoals deskundigen, wetenschappers en journalisten, zodat het onderwerp vanaf zoveel mogelijk kanten belicht kan worden.

Toekomstvisie

Jack Kruf heeft nog steeds het streven om de aarde te verbeteren, dus zijn motto op dit moment is ‘alle hens aan dek’. Met PRIMO probeert hij een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. En een droom waar Jack Krug op dit moment mee bezig is, is een traineeship opzetten. In 2002 heeft hij met de gemeentesecretaris ‘de Toekomst van Brabant’ opgezet, dat is een website waarmee jonge mensen geselecteerd kunnen worden die twee à drie jaar werkervaring hebben. Die bieden ze gedurende twee jaar inzichten in hoe dingen werken en zicht te krijgen op de stromingen en processen binnen verschillende overheidsorganisaties in Brabant. Dit was uitermate succesvol en het loopt nog steeds. Afgelopen jaren heeft Jack Kruf ook verschillende groepen trainees begeleid, dit wil hij komende jaren verbeteren tot een nog betere leergang.

Persoonlijk

Jack Kruf werd geboren op 25 oktober 1954 in Halsteren in Brabant. Hij is getrouwd en samen met zijn vrouw heeft hij drie volwassen dochters. In zijn vrije tijd is hij graag thuis, bij zijn gezin. Daarnaast leest hij veel. Ook gaat hij graag op reis, eens per twee jaar maakt hij een verre reis of hij trekt erop uit met zijn camper.

Terug naar top