Jack Kruf

Jack Kruf is oprichter en president van PRIMO, een non-profitorganisatie die actief is in België, Denemarken, Frankrijk, Malta, Nederland, Portugal en Spanje. Hij is president van PRIMO Europe en directeur van PRIMO Nederland. Motto van de verengiging is: “We care about good governance”, gericht de verbetering van publiek bestuur en management.

Twee studies

Na gymnasium beta ging Jack Kruf in Wageningen studeren, Bosecologie en Sociale Psychologie. Met deze twee studies wilde Jack leren hoe bosecosystemen functioneren en respectievelijk hoe de menselijke waarneming werkt. Tijdens zijn studie woonde Jack Kruf in studentenflat Hoevestein in Wageningen, hij betaalde zijn huur met bijbanen zoals badmeester, bosarbeider en chauffeur bij ABN AMRO. Ook was hij lid van een studentenvereniging, en deed veel aan sport zoals tennis, zaalvoetbal en atletiek (tienkamp).

Carrière

Toen Jack Kruf zijn studie Bosecologie cum laude afrondde, ging hij werken voor verschillende bossingsprojecten, onder andere in Duitsland, Polen, Zwitserland en Tunesië. Daarna ging hij aan de slag bij de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Bosbureau Wageningen, Ingenieursbureau Oranjewoud. Hij heeft in Nederland onder meer plannen gemaakt voor bos- en natuurterreinen, zoals Landgoed De Utrecht, Boswachterij Norg, Het Bovenste Bos in Zuid-Limburg, De Krang nabij Weert, De Plateaux nabij Valkenswaard en de uitgestrekte Mispeleindse en Neterselse Heide.

Hij werkte jaren als strategisch en principal consultant bij Computer Management Group (CMG), vervolgens zes jaar als directeur bij de gemeente Breda, 12 jaar als gemeentesecretaris in Roosendaal en 5 jaar als adviseur bij WagenaarHoes Organisatieadvies.

PRIMO

Jack Kruf richtte in 2005 Public Risk Management Organisation (PRIMO) te Straatsburg op. PRIMO is een non-profitorganisatie die ondersteuning biedt aan organisaties op majeure sturingsvraagstukken privacywetgeving, cyber security, klimaatverandering, sociaal domein (zorg). De focus is gericht om partijen bij elkaar te brengen, verbindingen te leggen in processen en strategie en uitvoering aan elkaar te koppelen. De insteek is om verschillende rollen en deskundigen om te tafel te brengen. De vereniging is een internationaal kennisinstituut.

Toekomstvisie

Jack Kruf heeft het hart bij de publieke zaak. Daar waar mens ,samenleving en natuur elkaar raken. Gezien de staat van de aarde is zijn motto op dit moment: ‘alle hens aan dek’. Met PRIMO probeert hij een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. Hij werkt op dit moment hard aan het opzetten van een integraal opleidingsprogramma voor bestuurders, managers en mederwerkers. Specifieke focus is een traineeship om jonge mensen op het podium van de toekomst voor te bereiden. Al In 2002 heeft hij met de de provinciesecretaris ‘de Toekomst van Brabant’ opgezet, om mensen een versnelling te geven in hun ontwikkeling. Dit was uitermate succesvol en het loopt nog steeds. Afgelopen jaren heeft Jack Kruf ook verschillende groepen trainees begeleid.

Persoonlijk

Jack Kruf werd geboren op 25 oktober 1954 in Halsteren in Brabant als zoon van een wis- en natuurkunde leraar en mode- en kleding ontwerpster en maakster.. Hij is getrouwd en heeft hij drie (inmiddels volwassen) dochters. In zijn vrije tijd is hij graag thuis, bij zijn gezin. In zijn vrije tijd leest hij, doet hij aan grafisch ontwerp en fotografeert. Ook gaat hij graag op reis, om landen te ontdekken.

Terug naar top