Vivienne van Eijkelenborg

Over Vivienne van Eijkelenborg

Vivienne van Eijkelenborg is de huidige eigenaresse en algemeen directeur van Difrax, een Nederlands bedrijf dat babyproducten ontwerpt en produceert. Vivienne van Eijkelenvorg werd geboren op 8 december 1967. Toen ze het vwo had afgerond aan Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven ging ze Bedrijfskunde studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze in 1992 afstudeerde.
Terwijl haar ouders nog aan het roer stonden van Difrax, werkte Vivienne van Eijkelenborg bij verschillende retailketens zoals Vroom & Dreesmann en DA Drogisten. In 1997 ging ze bij haar ouders in het bedrijf werken en in 1999 nam ze Difrax van hen over. Sindsdien heeft Vivienne van Eijkelenborg het bedrijf alleen maar verder ontwikkeld en het op internationaal niveau op de kaart gezet. Vivienne heeft zich de laatste jaren vooral ook bezig gehouden om babyspullen niet alleen maar uit te brengen in de traditionele roze- en blauwkleuren, maar juist nieuwe hippe designs te gebruiken.

Voorzitterschap Entrepreneurs Organisation

Na tien jaar ‘gewoon’ lidmaatschap is Vivienne van Eijkelenborg sinds 2015 ook voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Entrepreneurs Organisation. Dit is een speciale organisatie waarbij ondernemers periodiek bij elkaar komen om zichzelf door te blijven ontwikkelen door ervaringen met elkaar te delen en elkaar van opbouwende kritiek te voorzien. Vivienne van Eijkelenborg hecht veel waarde aan zulke organisaties, omdat het ondernemers zeker kan helpen met het verder ontwikkelen van hun bedrijf en nieuwe inspiratie op te doen.

Zakenvrouw van het Jaar: Prix Veuve Clicquot 2016

In maart 2016 mocht Vivienne van Eijkelenborg de prestigieuze Prix Veuve Clicquot ontvangen in aanwezigheid van koningin Máxima. Deze prijs werd al voor de 35e keer uitgereikt aan de beste zakenvrouw van het jaar. Kandidaten voor de prijs worden beoordeeld op vaardigheden zoals leiding geven, organiseren, en zakelijke en maatschappelijke invloed. In 2016 ging deze prijs naar Vivienne van Eijkelenborg omdat zij niet alleen Difrax heeft laten groeien tot een internationale speler, maar zelf ook op maatschappelijk vlak actief is. Vivienne van Eijkelenborg is namelijk met Difrax ook nauw betrokken bij bijvoorbeeld ‘Gezond geboren’, een organisatie dat zich inzet voor het terugdringen van babysterfte.

Difrax

Difrax werd opgericht in 1967 door de ouders van Vivienne van Eijkelenborg. Het bedrijf begon met het verkopen van wattenstaafjes speciaal voor baby-oren. Langzaamaan kwamen er steeds meer producten bij zoals spenen en drinkflessen. De naam Difrax staat voor de namen van de ouders van Vivienne, Dimphna en Frank. De ‘x’ in de naam stond voor hun opvolger, welke uiteindelijk Vivienne is geworden.

Terug naar top