Bart Roetert

Over Bart Roetert

Bart Roetert is medeoprichter van restaurant Instock en tevens managementtrainee bij Ahold. Van 2006 tot 2009 volgde hij de opleiding International Hospitality Management aan de Christelijke Hogeschool Nederland (tegenwoordig Stenden Hogeschool). Tijdens zijn opleiding liep Bart Roetert stage in China bij vijf-sterren hotel Best Western Dalian Harbour View Hotel en bij, eveneens vijf-sterren hotel, Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Daarna liep hij stage bij cateraar Maison van den Boer, waarna hij werkzaam bleef als assistent Operations Manager.
Na het afronden van zijn opleiding werkte Bart Roetert bijna twee jaar bij Metro Cash and Carry op de inkoop afdeling, waar hij onder andere onderhandelde met leveranciers over de aanbiedingen in de folder. In 2012 begon Bart Roetert echter met een traineeship bij Ahold, waardoor hij ruim twee jaar als storemanager werkte bij Albert Heijn en tevens in het bestuur zat bij Young Ahold. Uiteindelijk bracht dit hem ook tot de oprichting van zijn huidige restaurant Instock.

Instock

Samen met Freke van Nimwegen, Selma Seddik en Merel Laarman startte Bart Roetert in de zomer van 2014 het restaurant Instock in Amsterdam. Het restaurant is niet zomaar een restaurant. Bijzonder is namelijk dat er enkel en alleen (op producten zoals bijvoorbeeld olie, kruiden en zuivel na) wordt gekookt met ingrediënten die anders in de prullenbak zouden zijn beland. De ingrediënten worden aan het einde van de dag bij allerlei nabijgelegen Albert Heijn filialen opgehaald met (gezien duurzaamheid natuurlijk hoog in het vaandel staat) elektrische wagens. Hierdoor is er geen vast menu en werkt het restaurant alleen met een dagmenu dat is gebaseerd op ‘de oogst van de dag’. Overigens zijn de ingrediënten geen producten die bijvoorbeeld over de datum zijn en voldoen aan de warenwettelijke eisen. Te denken valt bijvoorbeeld aan producten die uit het assortiment gaan, een schoonheidsfoutje hebben of een beschadigde verpakking. Inmiddels is er ook een locatie in Den Haag bij gekomen.

Young Ahold

Bart Roetert en de mede-oprichters van Instock kennen elkaar via Young Ahold, een interne organisatie binnen Ahold voor de trainees van Ahold, waar Bart Roetert ook lid van was. Young Ahold had een wedstrijd voor ideeën uitgeschreven. Bart Roetert en consorten ontwikkelden een idee om voedselverspilling bij Albert Heijn tegen te gaan door een restaurant op te richten dat voornamelijk restant-producten zou gebruiken. Het idee voor Instock was geboren en de vier wonnen de wedstrijd. Doordat Ahold het zo’n goed idee vond werd het idee ook ten uitvoer gebracht en functioneert momenteel als een stichting. Oorspronkelijk zou het restaurant alleen tijdelijk als pop-up bestaan, maar inmiddels heeft het een permanente vorm aangenomen.

Terug naar top