Ter Horst Groep

Ter Horst Groep is een familiebedrijf gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling. Klanten bestaan uit particulieren, maar ook gemeenten, overheden, horeca, verenigingen, bedrijven en instellingen.

Al meer dan vijftig jaar actief

Sinds 1965 begon Ter Horst Groep in de Achterhoek met het inzamelen en verwerken van ijzer, papier en metalen. In de loop van de jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld en kunnen klanten ook terecht voor het verrichten van sloop- en saneringswerkzaamheden, chemisch afval, accuverwerking, machineverhuizingen, speciaal transport, telekraanverhuur, metaalrecycling (zoals het recyclen van oud ijzer, koper, zink en lood). Daarnaast is het bedrijf inzetbaar bij het reiniging van straten, bedrijfsterreinen, pleinen, kolken en riolen. Met deze brede inzet van diensten op het gebeid van afvalverwerking en recycling is het bedrijf een grote speler op het gebied van afvalverwerking en recycling.

Hoofdkantoor en depots

Ter Horst Groep is uitgegroeid tot een bedrijf met tweehonderd medewerkers en een wagenpark met honderd voertuigen. Deze voertuigen worden onderhouden in een eigen garage gelegen naast het hoofdkantoor in Varsseveld. Onlangs is het volledige hoofdkantoor en de garage compleet vernieuwd. Een nieuw depot in Varsseveld is het volgende project, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst. Naast het depot in Varsseveld, staan er ook depots in Goor en in Veenendaal. Ook is het afvalverwerkingsbedrijf internationaal actief. Ter Horst Groep heeft nog dochterondernemingen in België, Frankrijk en Duitsland.

Marktleider

Ter Horst Groep is met het inzamelen van loodaccu’s en tractiebatterijen marktleider in de Benelux. Het gaat hier om accu’s en batterijen afkomstig uit verschillende branches, waaronder de auto-industrie en de interne logistiek. Bij het inzamelen van loodaccu’s is een professionele aanpak noodzakelijk. Bovendien kan een groot deel van de loodaccu worden hergebruikt. Ook hier zorgt Ter Horst Groep voor de recycling.

Initiatief van Ter Horst Groep

Als afvalverwerker is de maatschappelijke rol groot, daarom ondersteunt Ter Horst Groep een initiatief waarbij individuele rapers het zwerfafvalprobleem aanpakken. Met de app HelemaalGroen wordt dit probleem aangepakt. Door de coronapandemie is zwerfafval een groter wordend probleem. Doordat meer mensen meer tijd in de natuur doorbrengen, laten zij ook meer afval achter in de natuur. Als partner ondersteunt Ter Horst Groep de app HelemaalGroen op verschillende reguliere en sociale mediakanalen met als doel dat meer zwerfvuilrapers zich gratis registreren op deze app.

Stersponsor van de Graafschap

Vanaf dit voetbalseizoen mag Ter Horst Groep zich ‘Official Stersponsor’ van voetbalclub De Graafschap noemen. Omdat het bedrijf een echt Achterhoeks familiebedrijf is, dan wel met een internationaal karakter, sluit het bedrijf aan op de normen en waarden van de Achterhoekse voetbalclub De Graafschap.

Terug naar top