Sheila de Vries

Sheila de Vries is een Nederlandse modeontwerpster. Inmiddels is ze al sinds 1974 actief als modeontwerpster, waardoor ze al meer dan 40 jaar in het vak zit. De absolute kroon op haar werk is dat ze een lintje uitgereikt heeft gekregen door Eberhard van der Laan en dus is uitgeroepen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Modeontwerpster

Met haar modecollecties focust Sheila de Vries zich voornamelijk op damesmode. Ze heeft haar eigen salon: Studio Sheila de Vries, waar ze creaties op maat maakt voor verschillende soorten gelegenheden. Dit varieert van zakenkleding tot avondkleding. In het verleden heeft Sheila de Vries bekendheden zoals Jane Fonda en Barbara Sinatra gekleed. Ook heeft ze bedrijfskleding ontworpen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en hotels. Naast kleding ontwerpt Sheila de Vries ook sieraden.
Bovendien is Sheila de Vries al 15 jaar de vaste modeontwerpster die de kleding van prinses Beatrix ontwerpt.

Media

Sheila de Vries is niet alleen goed in het ontwerpen van kleding, ook in de media weet ze van wanten. Ooit schreef Sheila de Vries een boek over kledingetiquette, met vele kledingtips. Ook heeft ze een aantal jaar een televisieprogramma op de Amerikaanse televisiezender QVC gepresenteerd. Het programma werd een uur lang live uitgezonden en werd bekeken door zo’n 50 miljoen Amerikaanse huishoudens. In Nederland presenteerde Sheila de Vries ook jarenlang haar eigen mode-item ‘Wat trek je aan’ in de 5-uurshow. Hierin voorzag ze zowel bekende als onbekende Nederlanders van mode-advies.

Prominent meubels

Naast het ontwerpen van kleding, ontwerpt Sheila de Vries sinds een aantal jaar ook meubels. Inmiddels heeft ze al voor het derde seizoen een collectie meubels ontworpen voor woonwinkel Prominent. Bij haar meubelcollectie staat vooral het ‘relaxen’ centraal. Dit uit zich door grote relaxstoelen die gekanteld kunnen worden, met mooie kleuren en lekker zacht aanvoelen. Sheila de Vries heeft zowel relaxstoelen als banken ontworpen voor Prominent.

Persoonlijk

Sheila de Vries is geboren op 24 april 1949 in Amsterdam, waar ze ook de rest van haar jeugd woonde. Inmiddels is ze al sinds 1975 getrouwd en heeft samen met haar man één zoon gekregen (geboren in 1976). Ze woont vooralsnog in Amsterdam. In haar vrije tijd reist Sheila de Vries graag. Dit doet ze voornamelijk ook om veel inspiratie op te doen voor haar ontwerpen. Haar favoriete stad om inspiratie in op te doen is Istanbul in Turkije.

Terug naar top