Ronald Gravemaker

Ronald Gravemaker is endodontist en tandarts bij tandartsenpraktijk Qyom, waar hij tevens mede-eigenaar van is.

Ambitie

Op school heeft Ronald Gravemaker twee ambities: óf bij de luchtmacht als piloot, óf tandheelkunde studeren. Na de middelbare school kiest hij voor de luchtmacht. Maar helaas komt hij niet door keuring heen omdat hij als kind een auto-ongeluk heeft gehad die hem een dubbele schedelbasisfractuur heeft bezorgd. Gelukkig had hij nog een andere ambitie en dat was tandarts worden. In 1977 begint Ronald Gravemaker aan de studie Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1984 studeert hij af.

Eigen praktijk

Toen Ronald Gravemaker afstudeerde gold er een vestigingsbeleid, waardoor hij niet direct een eigen praktijk kon starten. Daarom besloot hij in Duitsland een eigen praktijk op te richten. Na zestien jaar verhuisde hij terug naar Nederland en trad bij de maatschap Qyom: een tandartspraktijk gevestigd in de Jordaan. Qyom is een maatschap van drie tandartseigenaren. De praktijk omvat tien behandelkamers en er zijn 28 mensen werkzaam, waarvan vijf tandartsen. Ronald Gravemaker is endodontoloog , dat betekent dat hij zich heeft gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. Binnenkort specialiseert hij zich in parodontologie, waarbij zijn focus ligt op esthetische tandvleesbehandelingen.

Gezondheid

In zijn vrije tijd houdt Ronald Gravemaker zich ook veel bezig met de gezondheid en zijn vak tandheelkunde. Om in kennis bij te blijven, leest hij veel artikelen over tandheelkunde: nieuwe tandheelkundige methodes, ontwikkelingen en nieuwe producten. Ook verdiept hij zich in gezond leven en gezond eten. Gezond eten heeft ook invloed op de gezondheid in de mond en deze informatie probeert hij ook door te voeren in de praktijk. Ook kijkt hij naar alternatieve therapieën, zoals homeopathie die de mond gezond houden en gezond maken. Omdat Ronald Gravemaker gezondheid zo belangrijk vindt, steunt hij ook het Anthonie van Leeuwenhoekziekenhuis in onderzoek naar immuuntherapie.

Persoonlijk

Ronald Gravemaker (Amsterdam, 18 december 1956) is getrouwd en heeft drie kinderen: twee zoons en een dochter. Als hij niet aan het werk is, sport hij graag want hij is sportief aangelegd; hij houdt van fitnessen, wandelen, fietsen, boksen en zelfverdedigingssporten, en hij heeft vroeg op hoog niveau gezwommen. Hij gaat al vijftien tot twintig jaar op vakantie naar Ibiza en dit is dan ook een van zijn favoriete vakantiebestemmingen, naast Vlieland en Afrika. Wanneer Ronald Gravemaker naar Afrika gaat, gaat hij samen met een groep vrienden op walking safari. Ze trekken dan met een jeep de jungle in en gaan dan een week lopen. ’s Nachts bouwen ze hun eigen tentenkamp en zorgen ze voor zichzelf.

Terug naar top