John Willekes MacDonald

John Willekes MacDonald is samen met Jacob Broers eigenaar van trustkantoor The ITPS Group, dat internationaal actief is. En hij is mede-eigenaar van Broers & MacDonald Belastingadviseurs. Op dit moment richt hij zich volledig op het trustkantoor en staat het belastingadvieskantoor op een lager pitje.

Studie en loopbaan

Nadat John Willekes MacDonald zijn gymnasium diploma behaalde, ging hij in militaire dienst als reserve officier bij het regiment stoottroepen in Seedorf, Duitsland. John Willekes MacDonald is parachutist en was pelotonscommandant gedurende zijn dienstplicht. Na zestien maanden zat zijn dienstplicht erop en ging hij studeren. Hij werd uitgeloot voor de studie Bedrijfskunde en koos toen voor een rechtenstudie aan de Universiteit in Leiden. Hij studeerde af als fiscaal jurist en kon meteen aan het werk bij een advocatenkantoor als belastingadviseur. Na 3 jaar kon hij aan de slag bij een kleiner belastingadvieskantoor waar hij al snel een maatschapstoezegging kreeg. In totaal werkte hij vijf jaar in loondienst als belastingadviseur toen hij het ondernemerschap aanging. Van jongs af aan had hij de ambitie om een eigen onderneming op te starten. Tevens heeft John de opleiding tot belastingadviseur behaald bij de Nederlandse orde van belastingadviseurs.

Ondernemerschap

Samen met Jacob Broers, die hij kende van zijn tijd in militaire dienst, richtte hij in 1997 Broers & MacDonald Belastingadviseurs op. Omdat Jacob Broers uit de trustwereld kwam, stelde hij voor om een trustkantoor op te richten en een jaar later werd ITPS (Netherlands) B.V. opgericht. Tegenwoordig houdt John Willekes MacDonald zich niet meer bezig met belastingadvies en richt hij zich volledig op het trustkantoor. De werkzaamheden van John Willekes MacDonald omvatten acquisitie en compliance, het voldoen aan wet- en regelgeving. Voor acquisitie reist hij de hele wereld over en bezoekt hij vermogende ondernemers die geïnteresseerd zijn in de diensten van The ITPS Group. Wanneer hij in Nederland is, werkt hij aan de compliance van The ITPS Group. De zakelijke dienstverlening vindt hij erg interessant, waarbij het acquireren hem het meeste aanspreekt. John Willekes MacDonald is trots op het feit dat hij samen met Jacob Broers ITPS vanaf de grond af aan heeft opgebouwd tot de tien vestigingen die ze nu hebben.

Privé

Op 11 september 1966 wordt John Willekes MacDonald geboren in Den Haag. Samen met zijn huidige partner woont hij hier nog steeds. Hij heeft twee zoons uit een eerdere relatie. De hobby’s van John Willekes MacDonald bestaan uit sporten, hij gaat graag naar de gym en doet aan krachttraining. Ook in zijn vrije tijd gaat zijn interesse uit naar de zakelijke dienstverlening; hij leest graag artikelen over dit onderwerp.

Terug naar top