Richard Kleinsman

Richard Kleinsman is eigenaar van Kleinsman / Varzideh Dental Center in Bocholt (Dutisland), een kliniek voor esthetische en hoogwaardige gebitsverzorging. Hij heeft deze kliniek samen met zijn broer Bertho Kleinsman opgezet. Na vijfentwintig jaar hebben ze een patiëntenbestand van 18.000 tot 20.000 mensen uit heel Europa opgebouwd. Ze hebben meer dan zeventig mensen in dienst. Sinds 2009 is er een derde partner: Babak Varzideh, sinds 2016 is zijn naam ook verbonden aan de kliniek. Ook zijn de ontwikkelingen in gang gezet voor een vierde partnerschap met tandarts Firas Zoubi.

Ervaring

Richard Kleinsman doet na zijn studie tandheelkunde in Utrecht ervaring op in Nederland, hij heeft waargenomen in verschillende praktijken en heeft op een aantal beurzen gestaan. Vervolgens kreeg hij een baan bij een praktijk in een kleine woning die was ingericht als tandartsenpraktijk. Dit vond hij verschrikkelijk, maar gelukkig kreeg hij een baan aangeboden in een privékliniek in Düsseldorf. Hier heeft hij veel geleerd. Zijn broer Bertho Kleinsman, ook in hetzelfde jaar afgestudeerd, kwam hier ook te werken. Ze werkten toen nog niet samen, maar kregen wel het idee om samen een praktijk te starten. In 1992 startte de samenwerking, praktijk Kleinsman / Kleinsman Zahnärzte in Bocholt werd geopend. Richard Kleinsman bleef voorlopig in Düsseldorf werken en deelde zijn salaris met zijn broer zodat Bertho Kleinsman de praktijk kon opzetten.

Ondernemen in Duitsland

Richard en Bertho Kleinsman hebben er destijds voor gekozen om een kliniek in Duitsland op te zetten omdat de ervaring die ze hadden opgedaan in Düsseldorf zo goed beviel dat ze zelf kansen zagen. Bocholt ligt vlakbij de Nederlandse grens en met deze locatie willen ze zowel de Nederlandse als de Duitse markt bedienen. Ook de Duitse cultuur en de Duitse bedrijfsvoering bevalt Richard Kleinsman. Op het gebied van werk en tandheelkundige technieken kunnen ze in Duitsland mooiere en grotere behandelingen uitvoeren.

Italiaanse koffietent

Richard Kleinsman wil nog vijf jaar op hoog niveau in de kliniek werken. Daarna wil hij zijn werk als tandarts afbouwen en een Italiaans koffietentje in Amsterdam beginnen. Hij omschrijft zijn huidige werk als topsport omdat ze met hun kliniek boven in de markt zitten, die status willen ze behouden en dat is hard werken. Bovendien worden mensen steeds mondiger, maar hij moet altijd correct, vriendelijk en emphatisch blijven. Maar Richard Kleinsman neemt niet zomaar afscheid van zijn vak, in de toekomst zou een combinatie van een koffietent in Amsterdam en een dagje werken in de kliniek ideaal zijn.

Orange Babies

Met Kleinsman / Varzideh Dental Center steunt Richard Kleinsman Orange Babies. In 2016 is hij hiervoor naar Namibië geweest. Ook heeft hij een fietstour gedaan door Zambia om aandacht te vragen voor de strijd tegen HIV-baby’s. Ook is zijn dochter uit naam van de kliniek naar Zuid Afrika geweest. Ze heeft daar een aantal maatschappelijke projecten opgezet. Een nieuw project is om vanuit Kleinsman / Varzideh Dental Center een mobiele tandheelkliniek op te zetten in Zambia. Via het netwerk van Richard Kleinsman probeert hij tandartsen een week vrijwillig te laten werken zodat de lokale mensen ook tandheelkundige zorg kunnen krijgen.

Persoonlijk

Richard Kleinsman wordt geboren op 10 augustus 1962 in Ede. Hier groeit hij ook op. Op zijn twintigste gaat hij uit huis om Tandheelkunde in Utrecht te studeren. In zijn vrije tijd speelt hij hockey op hoog niveau, samen met zijn broers Bertho en Erwin Kleinsman. Tot zijn vijfenveertigste speelt hij hockey. Tegenwoordig kijkt hij graag naar zijn zoon, die ook op hoog niveau hockey speelt. Momenteel doet hij aan fitnessen, roeien en hardlopen. In zijn vrije tijd gaat hij graag uiteten en drinkt hij een wijntje. Ook is hij veel te vinden in zijn vakantiehuisje in Frankrijk. Richard Kleinsman woont in Bocholt, is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze studeren allemaal in Amsterdam.

Terug naar top