Bertho Kleinsman

Bertho Kleinsman heeft samen met zijn broer Richard Kleinsman, en later ook Babak Varzideh, de praktijk Kleinsman / Varzideh Dental Center in het Duitse Bocholt opgezet. Dit is een kliniek voor esthetische en hoogwaardige gebitsverzorging. De patiënten die de kliniek bezoeken kunnen ook een stukje service en persoonlijke aandacht verwachten. De persoonlijke aandacht en uiteraard de kwaliteit van zowel de eenvoudige als uiteenlopende tandheelkundige behandelingen maken het voor patiënten aantrekkelijk. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de beste klinieken van Europa.

Studie Tandheelkunde

Bertho Kleinsman begon gelijk na zijn vwo-diploma te hebben behaald aan een studie tandheelkunde in Utrecht. Op de middelbare school had hij nog geen idee welke richting hij op wilde, maar hij heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze voor een studie tandheelkunde. De combinatie van theorie en praktijk beviel hem. Hij vindt het leuk om met zijn handen te werken en dat is natuurlijk een groot onderdeel van deze studie. Op zijn tweeëntwintigste studeert hij af en vertrekt hij naar Düsseldorf om daar ervaring op te doen in een kliniek. Ook zijn broer, Richard Kleinsman, die overigens ook in hetzelfde jaar afstudeerde voor tandheelkunde, vertrok naar Duitsland om werkervaring op te doen.

Samenwerken

Na drie jaar te hebben gewerkt in Düsseldorf besloten Bertho en Richard Kleinsman om samen een praktijk op te starten. In 1992 openden zij de deuren van Kleinsman/Kleinsman Zahnärzte in Bocholt. Ze moesten bij het begin beginnen, maar al vrij snel breidde de praktijk zich uit met een tandheelkundig laboratorium en een mondhygiëne centrum. In de jaren daarna specialiseerden ze zich in esthetische chirurgie en dat maakte het klantenbestand nog groter. Inmiddels heeft Kleinsman/Varzideh Dental Center er een derde partner bij. In de toekomst wil Bertho Kleinsman de kliniek uitbreiden met meerdere klinieken en meerdere samenwerkingen. Zijn rol daarin is om te kijken met welke praktijken ze samen zouden kunnen werken en om contacten te leggen.

Trots

Bertho Kleinsman is het meest trots op wat hij de afgelopen jaren heeft neergezet en dat ze behoren tot de beste klinieken van Europa. Ook de samenwerking met zijn broer ziet hij als positief. De kracht van hun samenwerking is dat ze elkaar aanvullen en motiveren wanneer dat nodig is. In de toekomst hoopt hij dat zijn zoon zijn deel van de kliniek zal overnemen, maar hij moet eerst nog beginnen met studeren.

Privé

Bertho Kleinsman, geboren op 29 oktober, groeit op in Ede. Hier gaat hij naar de basisschool en middelbare school. Buiten schooltijd hockeyt hij graag. Dit doet hij tot zijn dertigste, daarna stapt hij wegens een blessure over op tennis. Tegenwoordig golft hij veel, met zijn zoon of met vrienden. Bertho Kleinsman woont in Bocholt. Hij heeft twee kinderen, een dochter en een zoon. Hij gaat graag op vakantie naar Mallorca, daar heeft hij een vakantiehuisje.

Terug naar top