René Moos

Over René Moos

René Moos (geboren in 1963) is momenteel de CEO van Basic Fit, één van de bekendste budget-fitness ketens in Nederland en de rest van Europa. Tevens is hij mede-eigenaar van fitness keten HealthCity, maar zijn zakenpartner Eric Wilborts geeft hier voornamelijk de leiding aan.
Momenteel is René Moos gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd doet hij graag aan, hoe kan het ook anders, tennis en fitness.

Loopbaan

René Moos was in de jaren ’80 één van de Nederlandse tennistalenten. Hij besloot te stoppen met school toen hij 16 jaar was, zodat hij zich volledig kon toeleggen op zijn carrière als tennisser. Op zijn achttiende vertrok hij naar de Verenigde Staten om daar verder aan zijn carrière te bouwen. Toen René Moos 21 jaar oud besloot hij te stoppen omdat hij het financieel niet meer kon bolwerken. Hij werd tennisleraar en richtte op dat moment ook zijn eigen tennisschool op, deze bouwde hij uit tot een immens complex met 24 tennisbanen en allerhande fitnessfaciliteiten. Hierna volgden ook enkele sportscholen. In 2004 besloot René Moos zijn sportscholen te laten fuseren met die van Eric Wilborts, welke hij nog kende uit de tenniswereld. Een jaar later kwam investeerder Waterland met het idee om een landelijke fitnessketen op te bouwen door een paar regionale ketens over te nemen. Hieruit werd het concern HealthCity geboren. In 2009 kwam daar de overname van Basic Fit bij. Dankzij de samenwerking met het Britse 3i, een grootaandeelhouder, is Basic-Fit inmiddels uitgegroeid tot een fitnessketen met ruim 300 locaties, verspreid over heel Europa. Inmiddels heeft zij ruim 1 miljoen leden, waarmee zij zich de marktleider binnen Europa mag noemen. De grootste focus voor René Moos ligt op Basic Fit, gezien hij aan het roer staat van deze keten.
In 2010 namen René Moos en Eric Wilborts tevens concurrent Fitness First over.

Over Basic Fit

Basic Fit is een budget fitnessketen waar men voor een laag bedrag per maand onbeperkt kan sporten. Over het algemeen zijn de filialen zeer breed opgezet en is er een grote variatie aan fitnessapparatuur te vinden. Voor een meerprijs per maand is het ook mogelijk om groepslessen te volgen bij Basic Fit.

Beursgang Basic-Fit

Begin 2016 maakten René Moos en Eric Wolborts bekend dat zij Basic Fit naar de beurs willen laten gaan. Deze beursgang zou 1 miljard euro moeten opleveren. In juni was het dan eindelijk zo ver, maar helaas zakte de waarde van de aandelen lichtelijk.

Terug naar top