Ramon van Daalen

Ramon van Daalen is een entrepreneur op het gebied van televisieproductie. Al sinds zijn twintigste is hij actief binnen deze branche en heeft al vele programma’s mogen produceren. Daarnaast heeft hij zijn eigen televisieproductiemaatschappij weten op te zetten, welke is uitgegroeid tot één van de grootste televisieproductiemaatschappijen van Nederland.

Tevens heeft Ramon van Daalen in oktober 2012 de prestigieuze Piet Heyn Challenger Award gewonnen vanwege zijn durf-mentaliteit als ondernemer, waarmee hij zich met zijn onderneming onderscheidde binnen zijn branche.

Carrière

Het ondernemerschap zit Ramon van Daalen in het bloed. Voordat hij zich in de televisiewereld stortte, begon hij met een onderneming waarmee hij online badkamers verkocht. Hij was toen nog maar achttien jaar oud. Daarna rolde hij de televisiewereld in. Vanaf dat moment is hij al vrij snel daarna, toen hij nog maar twintig jaar oud was, al begonnen met het maken van televisieprogramma’s. Uiteindelijk heeft Ramon van Daalen zelf zijn eigen televisieproductiemaatschappij opgezet, welke hij tot één van de grootste productiemaatschappijen van Nederland heeft laten uitgroeien. Toen hij nog maar net begon met deze onderneming had hij nog maar 4 medewerkers in dienst. Al snel wist Ramon zijn productiemaatschappij tot zo’n groot succes te laten brengen, dat het inmiddels zo’n 150 medewerkers heeft en 4 televisieprogramma’s voor verschillende zenders van RTL produceert. De productiemaatschappij richt zich met name op het maken van zogeheten ‘infotainment’. Dit zijn televisieprogramma’s waarin bijvoorbeeld de nieuwste trends, leuke gadgets en bepaalde fenomenen worden uitgelicht.

Naast het produceren van televisieprogramma’s is Ramon van Daalen ook een investeerder. Hij investeert graag in vastgoed en bedrijven. De bedrijven waar Ramon van Daalen in investeert helpt hij intensief met het succesvol worden, waarna hij ze weer op hun eigen benen laat staan.

Persoonlijk

Ramon van Daalen groeide op in Numansdorp in Zuid Holland. Daarna verhuisde hij naar Rotterdam Kralingen, waar hij lange tijd heeft gewoond.

In zijn jeugd startte Ramon van Daalen met tennis. Gezien zijn drukke schema komt hij hier tegenwoordig niet vaak meer aan toe. In zijn vrije tijd gaat hij graag op reis naar bestemmingen zoals Saint Tropez, Monaco, Ibiza, Los Angeles en Londen.

Terug naar top