Monique Collignon

Over Monique Collignon

Monique Collignon is een Nederlandse modeontwerpster. Zij is geboren in Schiedam op 19 mei 1962. Samen met haar drie oudere zussen bracht ze haar jeugd door in Schiedam en later in Hoogvliet. Na de middelbare school ging Monique Collignon studeren aan de mode academie in Rotterdam. Het belangrijkste wat ze hier leerde is dat mode niet puur en alleen kleding is, maar als een kunstdiscipline moet worden beschouwd en met alles in verbinding staat. Nadat ze in 1983 afstudeerde aan de mode academie ging Monique Collignon als ontwerpster aan de slag voor verschillende bedrijven. Uiteindelijk kon zij haar eigen modemerk oprichten waarmee ze zeer succesvol werd. Monique Collignon heeft onder andere de trouwjurk van Kim Feenstra, de kleding van het wassen beeld van koningin Máxima en galajurken van vele bekende Nederlanders ontworpen. In 2010 werd zij zelfs bekroond met de Dutch Designer of the Year Award. In 2012 mocht zij in Duitsland een prijs voor Best Foreign Designer in ontvangst nemen.

Eigen modemerk

Momenteel heeft Monique Collignon haar eigen modemerk waar zij creatief directeur is. Dit houdt in dat zij uiteraard haar eigen collecties ontwerpt en verantwoordelijk is bijkomende zaken zoals kleuren, stofkeuzes, fournituren et cetera. Daarbij stuurt ze haar team in haar atelier in Amsterdam aan en is ze ook verantwoordelijk voor de productie van de stukken in het buitenland en de vormgeving en styling van haar modeshows.
De focus van Monique Collignon ligt bij haute couture collecties, maar zij ontwerpt ook bedrijfskleding. Zo ontwierp zij de bedrijfskleding voor Holland Casino, het Prinses Maxima Centrum en Mama Taxi.
Het leukste aan haar baan vindt Monique Collignon dat het nooit saai is. De modewereld is continu in beweging en blijft zichzelf altijd vernieuwen. Voor de toekomst wil Monique Collignon haar modemerk ook op internationaal niveau succesvol en winstgevend maken.

Conscious Collection met Waste2Wear

In juli 2015 presenteerde Monique Collignon haar Conscious Collection op de Amsterdam Fashion Week. Het bijzondere aan deze collectie was dat zeventig procent van de collectie was gemaakt van Waste2Wear stoffen. De stof die Waste2Wear produceert wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Via deze methode wordt er 60% minder energie en 80% minder water gebruikt dan bij de productie van katoenen stoffen. Om één jurk van Monique Collignon’s Conscious Collection te kunnen produceren waren er ongeveer 30 PET-flessen nodig. Enkele kledingstukken uit de collectie werden gedragen door personages uit de bekende Nederlandse soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Tegenwoordig maakt Monique Collignon enkel nog gebruik van Waste2Wear stoffen voor haar collecties.

Terug naar top