Marco Vrijburg

Marco Vrijburg werd in 1990 benoemd tot Rijksaccountant. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met vastgoedontwikkeling waarbij IT een belangrijke rol speelt. In de IT sector is hij een succesvolle ondernemer geweest.

Studeren

Marco Vrijburg volgde na het VWO een opleiding tot Rijksaccountant in Utrecht en tegelijkertijd deed hij de studie Accountancy aan de NIVRA. Nadat hij in 1990 benoemd werd tot Rijksaccountant bij de Belastingdienst, studeerde Marco in de avonduren aan de Universiteit van Amsterdam (Postdoctorale Accountancy). Tenslotte studeerde hij ook in de avonduren in Leiden, waar hij de studie Fiscaal Recht heeft afgerond.

Loopbaan

Toen Marco Vrijburg in 1990 werd benoemd tot Rijksaccountant, was hij een van de jongste Rijksaccountants van Nederland. Hij deed negen jaar ervaring op bij de Belastingdienst en in 1995 startte hij met een nieuwe baan als taxlawyer bij Schram Konijnenberg, een belastingadvieskantoor. Hij had zich namelijk gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht met zijn studie Fiscaal Recht en heeft werkgroepen geleid met een collega die zich richt op het fiscaal recht rondom het intellectueel eigendom.

Ondernemerschap

Vanuit zijn functie als fiscalist is Marco Vrijburg in aanraking gekomen met technologiebedrijven en deze branche sprak hem aan. Hij richtte daarom in 2000 de investeringsmaatschappij NovaCap Venture Capital Network op, en deed hij verschillende investeringen in media gerelateerde IT bedrijven. Eind 2009 kocht Marco Vrijburg ReasonNet, een Amsterdams datacenter bedrijf. Na een reorganisatie van ReasonNet heeft hij opnieuw de strategie bepaald om ervoor te zorgen dat het weer een gezond bedrijf werd. Vervolgens fuseerde ReasonNet in 2014 met Sentia, en werd Waterland aangetrokken als investeringsmaatschappij. Het bedrijf maakte een enorme groei door, onder andere door een twaalftal acquisities. In 2017 verkocht Marco zijn belang in dit bedrijf.
Momenteel is hij mede-eigenaar van het bedrijf ToBeDeveloped, een bedrijf gericht op vastgoedontwikkeling waarbij vastgoed en technologie wordt gecombineerd.

Persoonlijk

Op 31 juli 1967 werd Marco Vrijburg geboren in Haarlem. Hij groeide op in Lisse, waar hij nu nog steeds woont. Samen met zijn vrouw kregen ze twee dochters. Zijn hobby’s bestaan uit golfen, het maken van fietstochten, muziek en koken. Marco Vrijburg steunt ook het Leontienhuis, een inloophuis voor kinderen met een eetstoornis. Binnenkort wil hij met de Wokkel Race geld inzamelen voor deze stichting.

Terug naar top