Marco Vrijburg

Marco Vrijburg werd in 1990 benoemd tot Rijksaccountant. Tegenwoordig houdt hij zich meer bezig met IT-gerelateerde bedrijven en heeft hierin een aantal succesvolle bedrijven gehad.

Studeren

Marco Vrijburg volgde na de middelbare school een opleiding tot Rijksaccountant in Utrecht en tegelijkertijd deed hij de studie Accountancy aan de NIVRA ernaast. De studie tot Rijksaccountant was een combinatie van werken en leren en dus kreeg Marco Vrijburg betaald en deed meteen ervaring op. Nadat hij in 1990 benoemd werd tot Rijksaccountant startte Marco Vrijburg weer met een nieuwe studie: Postdoctorale Accountancy aan de Universiteit van Amsterdam. Vier jaar later studeerde hij af, maar hij besloot nog niet uitgestudeerd te zijn, hij koos namelijk voor een studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Leiden. Deze combinatie van studies maken hem breed inzetbaar.

Loopbaan

Toen Marco Vrijburg in 1990 werd benoemd tot Rijksaccountant, was hij een van de jongste Rijksaccountants van Nederland. Hij deed negen jaar ervaring op bij de Belastingdienst en in 1995 startte hij met een nieuwe baan als taxlawyer bij Schram Konijnenberg, een belastingadvieskantoor. Hij had zich namelijk gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht met zijn studie Fiscaal Recht en heeft werkgroepen geleid met een collega die zich richt op het fiscaal recht rondom het intellectueel eigendom.

Ondernemerschap

Vanuit zijn functie als fiscalist is Marco Vrijburg in aanraking gekomen met technologiebedrijven en deze branche sprak hem aan. Hij richtte daarom in 2000 het bedrijf NovaCap Venture Capital Network op. In 2009 deed Marco Vrijburg een investering in Reasonnet B.V., een Amsterdams IT-bedrijf. Na een reorganisatie van het IT-bedrijf heeft hij opnieuw de strategie bepaald om ervoor te zorgen dat het weer een gezond bedrijf werd. Vervolgens fuseerde Reasonnet in 2014 met Sentia en het bedrijf maakte een enorme groei door. Dit trok een investeringsmaatschappij aan en in 2017 werd het verkocht. Op dat moment werkten er zeshonderd mensen.

Persoonlijk

Op 31 juli 1976 werd Marco Vrijburg geboren in Haarlem. Hij groeide op in Lisse, waar hij nu nog steeds woont. Samen met zijn vrouw kregen ze twee dochters. Zijn hobby’s bestaan uit golfen, het maken van fietstochten, muziek en koken. In de zomer gaat hij graag op vakantie naar zijn vakantiehuis in Frankrijk. Marco Vrijburg steunt ook het Leontienhuis, een inloophuis voor kinderen met een eetstoornis. Binnenkort wil hij met zijn fietsclub geld inzamelen voor deze stichting.

Terug naar top