Adrienne de Jonghe

De passie van Adrienne de Jonghe ligt bij het systemisch werken met ouderen, van haar passie heeft Adrienne de Jonghe haar werk kunnen maken: ze is specialist ouderengeneeskunde.

Studie

Op haar negentiende gaat Adrienne de Jonghe het huis uit om op kamers te gaan wonen in Leiden. Haar ambitie is dokter worden en ze schrijft zich in voor de studie geneeskunde. Op haar negentiende wordt ze is ingeloot voor deze studie. Het belangrijkste wat ze leert tijdens haar opleiding is de sterke communicatie met patiënten en het systemisch werken. Naast haar studie heeft ze een bijbaan als zeilinstructrice en is ze lid van Zeilcentrum de Wijde Aa in Roelofarendsveen.

Huidige functie

Adrienne de Jonghe is specialist ouderengeneeskunde bij Kennemerhart in Haarlem. In de regio Haarlem heeft Kennemerhart verschillende behandel-, dag-, zorg-, ontmoetings- en woonzorgcentra en revalidatielocaties waar ruim 2500 ouderen verzorgd kunnen worden. Hier verzorgt Adrienne de Jonghe de eerstelijns consulten voor huisartsen. Haar taken bestaan onder meer uit het onderzoeken en behandelen van patiënten om vervolgens op basis van de onderzoeksresultaten advies te geven aan de huisartsen.

Ondernemerschap

Ook heeft Adrienne de Jonghe sinds 2010 haar eigen praktijk in ouderengeneeskunde: Specialist Ouderengeneeskunde Praktijk de Jonghe Rouleau. Daarnaast is ze onderdeel van de maatschap van Medeso, een team van specialisten ouderengeneeskunde, die onderbouwde medische verklaringen kunnen afgeven na een gedegen onderzoek van de patiënt.

Persoonlijk

Op 27 oktober in 1970 wordt Adrienne de Jonghe geboren in Frankrijk, in Parijs. Ze groeit samen met haar twee jongere zussen op in Bennebroek en gaat hier ook naar de basisschool. Haar middelbare schooldiploma behaalt ze in Heemstede. Op dit moment woont Adrienne de Jonghe in Heemstede samen met haar partner, met wie ze in 2000 trouwt, en hun dochters. Als nevenactiviteit maakt Adrienne de Jonghe deel uit van het bestuur van Zeilcentrum de Wijde Aa in Roelofarendsveen, waar ze tijdens haar studententijd ook al lid van was en les gaf. Zeilen is naast hardlopen en fietsen dan ook een van haar hobby’s en daarnaast gaat ze graag met haar gezin op vakantie.

Terug naar top