Leo Houkamp

Over Leo Houkamp

Leo Houkamp is geboren op 15 oktober 1952 in Rotterdam, waar hij ook met zijn vier broers opgroeide. Nadat hij zijn mavo af had gerond heeft hij meerdere studies gedaan, waaronder economie en psychologie. Uiteindelijk is hij afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Leo Houkamp heeft één dochter en leest in zijn vrije tijd graag een goed boek.

Loopbaan

Leo Houkamp is het schoolvoorbeeld van een succesvolle ondernemer. Toen hij nog maar 21 jaar oud was richtte hij al zijn eerste bedrijf op. Met zo nu wat vallen en opstaan heeft hij uiteindelijk zijn huidige bedrijf, TV Media Partners, opgericht in 2005. Voor Leo Houkamp is het belangrijk om altijd van zijn eigen fouten te leren en hierop voort te bouwen door atijd zelf actie te ondernemen. Zijn passie in het leven ligt dan ook echt bij het ondernemerschap en is hij een ware praktijkman.
Voor de toekomst wil Leo Houkamp zich blijven focussen op zijn bedrijven en ze verder blijven ontwikkelen. Daarnaast hoopt hij nog boeken te kunnen schrijven over succes en vitaliteit.

TV Media Partners

Leo Houkamp is de oprichter en huidig directeur van TV Media Partners. Dit is een tv-productiebedrijf dat met name een focus heeft op de productie van ‘branded content’. TV Media Partners is momenteel één van de grotere productiebedrijven in deze categorie. Het tv-productiebedrijf maakt vooral programma’s voor televisieomroepen zoals SBS en RTL. Een greep uit de programma’s die TV Media Partners zoal heeft gemaakt zijn Altijd Jong, Succesfactor, Business aan Tafel, Shopping & Lifestyle, en Arbeidsmarkt TV.
Als directeur is Leo Houkamp medeontwikkelaar van de mediaconcepten van TV Media Partners en zorgt hij er tevens voor dat alles binnen het bedrijf binnen de juiste banen loopt en blijft lopen.

Hotelier

Naast directeur van TV Media Partners is Leo Houkamp ook hotelier. Hij exploiteert twee hotels in Rotterdam, namelijk het Grand Hotel Central en het Euro Hotel Centrum. Beide hotels hebbend drie sterren en zijn gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam.

Auteur van ‘Ontdek Je Succesfactor’

Gelinkt aan het programma ‘Succesfactor’ op RTL7, schreef Leo Houkamp het boek ‘Ontdek Je Succesfactor’. Het boek haakt in op het tv programma, waarin bekende Nederlanders werden geïnterviewd over hun eigen succes. Met ‘Ontdek Je Succesfactor’ gaat Leo Houkamp echter nog een stap verder en helpt de lezer zijn of haar eigen succesfactoren te vinden en deze zó te gebruiken waardoor het maximale succes wordt behaald.

Terug naar top