Leo Houkamp

Leo Houkamp is op 15 oktober 1952 geboren in Rotterdam, waar hij opgroeide met vier broers. Na zijn diensttijd heeft hij verschillende studies genoten waaronder economie en psychologie. Uiteindelijk is hij afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, een prestatie waar hij nog altijd erg trots op is.

Loopbaan

Leo Houkamp is het schoolvoorbeeld van een succesvolle ondernemer. Al op 21 jarige leeftijd, tijdens één van zijn studies, richtte Leo Houkamp zijn eerste bedrijf op. Met wat vallen en opstaan heeft hij uiteindelijk zijn huidige bedrijf en tevens core business, TV Media Partners, opgericht. Voor Leo Houkamp is het belangrijk om altijd van zijn eigen fouten te leren en hierop voort te bouwen door actie te ondernemen. Houkamp zijn passie in het leven ligt dan ook bij het ondernemerschap. Voor de toekomst wil Leo Houkamp zich blijven focussen op zijn bedrijven, ze succesvol houden en zowel zichzelf als zijn bedrijven verder blijven ontwikkelen. Daarnaast hoopt hij meer tijd te vinden om nieuwe boeken te kunnen schrijven over succes en vitaliteit en hoopt hij wellicht in de toekomst een gezondheidsinstituut op te zetten.

TV Media Partners

Leo Houkamp is CEO van TV Media Partners. Als directeur is hij medeontwikkelaar van de mediaconcepten van TV Media Partners en zorgt hij er tevens voor dat alles binnen het bedrijf in goede banen loopt. TV Media Partners is een tv-productiebedrijf dat zich met name richt op de productie van ‘branded content’. Het is één van de grotere productiebedrijven in deze categorie en maakt vooral programma’s voor commerciële omroepen zoals SBS en RTL. Een greep uit de programma’s die TV Media Partners zoal heeft gemaakt zijn Altijd Jong, Succesfactor, Business aan Tafel, Shopping & Lifestyle en Arbeidsmarkt TV. Naast het maken van tv-programma’s organiseert TV Media Partners evenementen, is het bedrijf in te zetten voor het maken van bedrijfsfilms en verhuurt zij haar eigen studio voor externe (film)projecten en seminars.

Hotelier

Naast directeur van TV Media Partners is Leo Houkamp ook hotelier. Hij exploiteert twee hotels in Rotterdam, namelijk het Grand Hotel Central en het Euro Hotel Centrum. Beide hotels hebben drie sterren en zijn gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam. Daarnaast heeft Leo Houkamp een derde hotel geopend in Phuket in Thailand.

Auteur van ‘Ontdek Je Succesfactor’

Leo Houkamp heeft voor zijn eigen succes in zijn leven gezorgd. Gelinkt aan het televisieprogramma ‘Succesfactor’ welke op RTL7 uitgezonden werd, schreef Leo Houkamp het boek ‘Ontdek Je Succesfactor’. Het boek haakt daarbij in op besproken thema’s in het tv programma waarin bekende Nederlanders werden geïnterviewd over hun eigen succes. Met Ontdek Je Succesfactor gaat Leo Houkamp echter nog een stap verder en helpt hij de lezer zijn of haar eigen succesfactoren te vinden en deze zó te gebruiken waardoor het maximale succes wordt behaald. ‘Succes is maakbaar’ is één van de levenslessen die Houkamp met plezier overdraagt aan anderen.

Terug naar top