Jitse Groen

Persoonlijk

Jitse Groen is een Nederlandse ondernemer. Jitse is geboren op 2 juni 1978 en begon in 1998 aan de studie Bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit van Twente. Deze opleiding heeft hij nooit af kunnen maken vanwege zijn baan als algemeen directeur van Thuisbezorgd.nl, wat later het internationale bedrijf Takeaway.com zou gaan worden.

Carrière

De carrière van Jitse begon tijdens zijn studententijd rond het jaar 2000 en kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen. Op een dag had hij honger, had zin in pizza, maar was gefrustreerd omdat er geen online platform was om deze te bestellen. Hij besloot de domeinnaam Thuisbezorgd.nl te registeren en bouwde een website waar men online eten kon bestellen en ook meteen online kon betalen. Doordat dit het eerste platform was dat als centrale bestelsite fungeerde, was het meteen een succes. Restaurants profiteerden van het stijgende aantal bestellingen zonder dat ze daar maar al te veel voor hoefden te doen en de consument kon makkelijk vanuit huis bestellen. Uiteindelijk breidde het bedrijf uit naar België en Duitsland. Inmiddels is Thuisbezorgd.nl uitgegroeid tot het internationale moederbedrijf Takeaway.com en bezit zij niet alleen websites in Nederland, België en Duitsland, maar ook in Luxemburg, Groot-Brittannië, Frankrijk, Oostenrijk, Vietnam, Zwitserland, Polen en Denemarken.
Dit lucratieve idee leverde Jitse uiteindelijk een vermogen van ongeveer 60 miljoen euro op en tevens een tweede plaats in de Quote 500 Junior-lijst. Voorlopig denkt Jitse er nog niet aan om als CEO te stoppen, zolang hij nog mogelijkheden ziet om verder te groeien. Dat is vooral waar zijn passie in ligt, het veranderen van dingen.

Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl is een online bestelsite waar klanten door eerst hun postcode in te vullen eten kunnen bestellen bij restaurants bij hen in de buurt, welke daarna bij hun thuis bezorgd worden. Klanten kunnen gemakkelijk browsen door de verschillende soorten keukens en soorten gerechten en zo de gewenste maaltijd kiezen. Daarna kan de klant de bestelling veilig online afrekenen middels betaling via iDeal, creditcard, PayPal of BitCoin. Ook kan de klant er alsnog voor kiezen om de bestelling contant te betalen aan de bezorger.
Vooralsnog zijn de restaurants waarbij klanten online eten kunnen bestellen voornamelijk afhaalrestaurants en de wat minder luxere restaurants. In Amsterdam is er echter een pilot gestart waarbij ook eten besteld kan worden bij luxe restaurants. Wanneer dit een succes wordt zal dit waarschijnlijk worden uitgebreid naar de rest van Nederland.
Het hoofdkantoor van Thuisbezorgd.nl is gevestigd in Utrecht.

Terug naar top