Kees Verpalen

Carrière

Nadat Kees Verpalen zijn VWO in 1993 afrondde, studeerde hij Industrial Engineering and Management Science aan de Fontys Hoogeschool, waar hij in 1999 afstudeerde. Tijdens zijn studententijd werd hij ook lid van studentenvereniging Dionysos, waarvan hij in 1998 de Ab Actis van het bestuur was.
Na zijn studie, in 2000, richtte hij het bedrijfje Onetomarket op. Dit bedrijf was een online marketing bedrijf, hiermee kreeg Verpalen veel inzicht in het online landschap en kreeg hij door wat er mis mee was. In 2004 verkocht hij zijn aandelen en besloot hij Beslist.nl op te richten.
De algemene drijfveer van Kees Verpalen is dat hij trots kan zijn op wat hij heeft neergezet. Hij vertelde in een interview dat het hetzelfde voelt als toen hij vroeger als kind met Lego speelde. Hij wilde hele steden van Lego om aan zijn ouders te laten zien, zodat ze trots konden zijn. Wat hij nu doet met Beslist.nl voelt voor hem eigenlijk hetzelfde.

Beslist.nl

In 2004 kreeg Kees Verpalen het idee om een website te creëren waarop de prijzen van verschillende webwinkels konden worden vergeleken en zo meer transparantie te krijgen. Zijn idee kreeg in het begin veel weerstand, men beschouwde het plaatsen van alle producten van webwinkels op één website als onmogelijk. Verpalen liet zich niet van zijn idee af praten en besloot Beslist.nl op te richten, welke inmiddels 10.000 aangesloten webwinkels heeft en 25 miljoen producten heeft opgenomen. Voor Kees Verpalen ligt het succes niet alleen bij het vergroten van de transparantie van de prijzen van de webwinkels, maar ook in de verandering die Beslist.nl in fysieke winkels teweeg heeft gebracht. Hij stelt dat de grote elektronicabedrijven zoals bijvoorbeeld Mediamarkt en BCC hun winkelprijzen hebben moeten verlagen, omdat de consument niet meer te veel geld wil betalen.
Met Beslist.nl focust Verpalen zich vooral op de langetermijnvisie en niet per se met winstmaximalisatie. Het team van Beslist.nl kijkt dagelijks naar wat er beter kan, zodat het bedrijf ook in wat mindere periodes koersvast blijft. Zo kunnen consumenten nu rechtstreeks via Beslist.nl producten afrekenen en hoeven ze niet eerst naar de website van de webwinkel zelf. De volgende stap is om ook internationale webwinkels die ook in Nederland willen leveren te laten aanhaken. Daarnaast is het de ambitie van Kees dat de consument in de toekomst Google overslaat wanneer ze iets willen kopen, maar linea recta naar Beslist.nl zullen gaan.

Quote 500

Vanwege zijn inkomsten via Beslist.nl wordt het vermogen van Kees Verpalen geschat op ongeveer 65 miljoen euro, wat hem de eerste plaats op de Quote 500 Junior-lijst van 2015 heeft gebracht. Voor een schatting van het vermogen kijkt de Quote naar publieke documenten zoals bijvoorbeeld jaarverslagen, het kadaster en waardering bij investeringen.

Terug naar top