Judith Joan Walker

Over Judith Joan Walker

Judith Joan Walker is directeur en COO van African Clean Energy. Dit houdt in dat zij vanuit haar huidige woonplaats Londen de internationale media campagnes opzet. Van huis uit is Judith Doan Walker altijd al een echte wereldburger geweest. Ze zat toen ze jong was al op verschillende internationale scholen in Thailand, Vietnam en China. Daarna ging ze film en film productie studeren in Australië. Nadat ze deze studie had afgerond besloot ze toch haar ouders en broer te gaan helpen in hun familiebedrijf: African Clean Energy, dit doet ze inmiddels sinds mei 2014.

Over African Clean Energy

Judith Joan Walker runt het bedrijf African Clean Energy samen met haar ouders en haar broer. Met dit bedrijf verkopen ze multifunctionele bio-fornuisjes in Afrika, waarbij de doelgroep de armste klasse is. Het begon allemaal toen haar vader nog bij Philips werkte en zag dat veel mensen gezondheidsklachten kregen doordat ze vervuilende brandstoffen gebruikten. Hij ontwikkelde een soort bio-fornuis met een fornuis waar men op kan koken, maar hoort er een zonnepaneeltje bij dat bijvoorbeeld op het dak gemonteerd kan worden. Hierdoor kan het oventje ook een LED-lamp van stroom voorzien en kan er via een USB-aansluiting een telefoon worden opgeladen. Samen met een team van lokale verkopers probeert African Clean Energy de fornuisjes aan de man te brengen en met succes. Er is inmiddels een fabriek in Lesotho en er wordt gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden in Oeganda en Cambodja.
Ook al is het fornuis niet al te duur, vaak is het voor de potentiële klanten alsnog een behoorlijke investering. African Clean Energy heeft daarom ook micro-financiering als optie, waarbij het bedrag in kleine delen wordt betaald. Zo kunnen de klanten het geld dat zij besparen met de brandstoffen die zij anders zouden gebruiken om mee te koken en om elektriciteit mee op te wekken.
Judith Joan Walker benadrukt altijd dat African Clean Energy een zogenaamde ‘for-profit’ organisatie is. Dit wil zeggen dat zij ook zoveel mogelijk fornuizen willen doneren aan bijvoorbeeld weeskinderen en hun oudere verzorgers.

Forbes

In januari 2016 werd bekend dat Judith Joan Walker door het Amerikaanse zakenblad Forbes als enige Nederlander op de Europese lijst van de meest invloedrijke Social Entrepreneurs van onder de 30 jaar oud is gezet. Judith Joan Walker ziet het als een enorme eer om op deze lijst te staan en ziet het als een erkenning van haar werk en de potentie in African Clean Energy.

Terug naar top