Joost Niederer

Joost Niederer is werkzaam op het gebied van business controlling, financial management en tax law. Zijn werkzaamheden bestaan onder meer uit het adviseren van bedrijven, het challengen van business en in meer brede zin general management. Ook heeft hij veel ervaring met belastingrecht en -procesrecht. Hij bedient daarbij diverse sectoren zoals bouw en vastgoed, dienstverlening en productie.

Studie

Van jongs af aan wist Joost Niederer al wat hij later wilde gaan doen: rechter of accountant worden. Toen hij voor een studie moest kiezen, koos hij dan ook voor bedrijfseconomie. In 1996 begon hij aan deze master aan de Universiteit van Tilburg. Later deed hij er nog een master controlling achteraan. In 2009 startte hij met een master ondernemings- en belastingrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Uiteindelijk heeft Joost Niederer van 2015 tot 2016 Europees en constitutioneel Recht gestudeerd.

Loopbaan

In het verleden heeft Joost Niederer ervaring opgedaan in diverse rollen, bij diverse bedrijven. De functies hadden altijd een relatie tot business control. Zo is hij (business) controller geweest bij achtereenvolgens Pro Rail, GTI, NedTrain, DPD Nederland, Van Geel Legrand, VGZ en Grontmij. In 2006 begon hij met zijn bedrijf Interim Control waarmee hij interim klussen vervult op het gebied van controlling en financieel management bij verschillende bedrijven. In 2011 startte hij Legal Control, een bedrijf in rechtsbijstand en tax management. In 2014 heeft Joost Niederer een project-beheersingsrapportage geschreven voor de Europese Commissie in Brussel. De Europese Commissie heeft dit werk aangeduid als een ‘Example of good practice’.

Nevenactiviteiten

Joost Niederer heeft veel artikelen en columns geschreven over controlling, projectbeheersing, financial management en tax law. Momenteel schrijft hij minder wegens een hogere werkdruk van zijn interim-klussen. Ook belegt hij actief en professioneel.

Persoonlijk

Joost Niederer is geboren in Goes op 24 september 1977. Op dit moment woont hij in Helmond met zijn echtgenoot. Hij reist graag, zowel binnen als buiten Europa. Hij gaat bijvoorbeeld graag op wijnvakantie in Portugal of gaat bergbeklimmen in Oostenrijk. In zijn vrije tijd houdt hij van fitness.

Terug naar top