Dorothé Lamers

Dorothé Lamers (16 juni 1960, Nijmegen) is gespecialiseerd in functies in de zorg- en onderwijssector. In deze sectoren heeft ze voornamelijk ervaring opgedaan als (interim-)bestuurder, adviseur en toezichthouder. Op dit moment is zij eigenaar en directeur van Lamers met Partners. Ze adviseert en begeleidt bestuurders, toezichthouders en managers bij evaluaties, strategische verandertrajecten, samenwerkingsverbanden en fusies. Coaching van bestuurders en toezichthouders behoort ook tot haar werkzaamheden bij Lamers met Partners.

Studie

In 1981 begon Dorothé Lamers in eerste instantie met een opleiding aan de Pedagogische Academie in Nijmegen. Toen bleek dat hier geen werk in te vinden was, heeft ze zich omgeschoold. In 1984 begon ze aan haar HRM-studie aan de Hogeschool van Arnhem. Vervolgens startte ze met een master Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Ze had inmiddels al de nodige bestuurlijke ervaring opgebouwd toen ze besloot nog twee post-masters te volgen: in 2011 de post-master Strategische Innovatie in de ‘Care’ en ‘Cure’ en in 2013 de post-master Succesvol Besturen van Ziekenhuizen.

Loopbaan

Na haar pedagogische opleiding heeft Dorothé Lamers even in het basisonderwijs gewerkt. Tevens begeleidde ze buitenlandse kinderen die in Nijmegen kwamen wonen en ontwikkelde ze in samenwerking met de schooladviesdienst programma’s voor anderstaligen kinderen. Tijdens haar omscholing werkte ze onder meer op een P&O-afdeling in een verpleeghuis en bij de Dienst Sociale Zaken bij een grote gemeente. Ze vervolgde haar loopbaan als Hoofd P&O bij een GGD en een gemeentelijke Accountantdienst, waarbij zij zich steeds meer toelegde op organisatieontwikkeling en organisatieadvies. Zo begeleidde zij de gemeentelijke Accountantdienst bij zijn privatisering. Na een jaar te hebben gewerkt als bedrijfsdirecteur bij Adviescentrum Werkenrode, werd zij in 1996 plaatsvervangend algemeen directeur en lid van de directie bij de IBN-groep, waar ze zich voornamelijk bezig hield met de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. In 2000 stapte Dorothé Lamers over naar de beroepsonderwijs, waarbij zij onder andere via Boer & Croon Hogescholen begeleidde bij transities en fusies. Ruim vijf jaar was zij voorzitter College van Bestuur van ROC Rijn IJssel, waar zij vooral de verbinding met het bedrijfsleven en zorgorganisaties tot stand bracht. Vanaf 2011 vervult Dorothé Lamers interimopdrachten in de zorgsector en richt zij zich op governancevraagstukken. Zij heeft zich als senior consultant verbonden aan Movimento Executive Search, waar zij met name Raden van Toezicht begeleidt en adviseert bij het aantrekken van nieuwe toezichthouders. Daarnaast vervult zij via EdelenbosHessels Executive Partners geregeld interim opdrachten op het gebied van interim management, procesbegeleiding en executive coaching. Dorothé Lamers heeft door de jaren heen in verschillende Raden van Toezicht gezeten, waaronder Spectrum (adviesorganisatie maatschappelijke vraagstukken), Dudok Wonen en Bibliotheek Arnhem. Bij Stimenz (brede welzijnsorganisatie) en Rozet Arnhem (cultureel educatief centrum) is zij voorzitter van de Raad van Toezicht.

Terug naar top