Jonald Bouwhuis

Jonald Bouwhuis is een vastgoedondernemer uit Apeldoorn. Sinds 1996 belegt en ontwikkelt hij met zijn bedrijf Bouwhuis Groep in Nederland, België en Duitsland.

Ambitie

Een ding wist Jonald Bouwhuis zeker: hij wilde later ondernemer worden, waarin hij wilde ondernemen, maakte hem niets uit. Na de middelbare school heeft hij twaalf verschillende banen gehad, van horeca tot taxichauffeur en van elektromonteur tot productiewerk in een fabriek. Hij wilde erachter komen welke baan echt bij hem paste en dat bleek in de horeca te zijn. Hij begon als afwasser in een restaurant, vervolgens is hij pannenkoeken gaan bakken en uiteindelijk klom hij op tot bedrijfsleider. Enkele jaren later had hij vier restaurants en dat groeide uit tot veertien horecazaken, waaronder restaurants, hotels, grandcafés en discotheken.

Vastgoed

Vanuit de horecawereld rolde Jonald Bouwhuis het ontroerend goed in. Hij verkocht zijn hotels aan vastgoedbeleggers en ontdekte dat je met de verkoop van een hotel meer verdient dan waar je drie jaar voor moest werken in de horeca. Jonald Bouwhuis is toen panden gaan opkopen en verkopen en is hiermee in de vastgoedhandel gegaan. Zijn doel was om binnen een relatief korte periode op een bepaald niveau binnen de vastgoedwereld te komen. Hij wist dat daar een netwerk voor nodig was en organiseerde daarom een nieuwjaarsreceptie op het Paleis Het Loo in Apeldoorn. Hij zorgde voor een bekende gastspreker, Pim Fortuyn, en zorgde ervoor dat de belangrijkste vastgoedondernemers en vastgoedjournalisten waren uitgenodigd. Na de receptie heeft hij elke genodigde apart uitgenodigd op zijn kantoor. Bij de een kocht hij een pand op en bij de ander verkocht hij het pand weer. Op deze manier was Jonald Bouwhuis binnen een jaar op het gewenste niveau. Omdat de recepties een succes waren, herhaalde het evenement zich elk jaar met gastsprekers als Hans Wiegel, Erik Olthof, Rita Verdonk en Hennie van der Most.

Bouwhuis Groep

Sinds het begin van die nieuwjaarsreceptie in 1996 is Jonald Bouwhuis eigenaar van Bouwhuis Groep in Apeldoorn. De Bouwhuis Groep richt zich op het beleggen in winkels, kantoren en bedrijfsruimte en het ontwikkelen van vastgoed, variërend van objecten ten behoeve van bedrijfs-, kantoor-, winkel- en woondoeleinden alsmede de ontwikkeling van particuliere zorgconcepten. Tevens heeft Bouwhuis Groep naast allerlei losse vastgoedconcepten ook ‘housemovie’ ontworpen. Hiermee kunnen er op afstand panden en huizen bezichtigd worden. Met housemovie kun je online met de muis door het huis, waarbij de film ondersteunt wordt met ondertiteling en voice-over; je krijgt uitleg over de woning en de buurt.

Privé

Jonald Bouwhuis werd geboren op 4 juni 1961 in Deventer, maar groeide op in Apeldoorn. Als Jonald Bouwhuis niet aan het werk is, ontspant hij zich door te gaan rijden met zijn Harley Davidson, te sporten of naar de sauna te gaan.

Terug naar top